Bent u al voorbereid op de zero-emissiezones?

Bezit u één of meerdere vrachtwagens? Dan heeft u waarschijnlijk recent van de RDW een brief ontvangen met betrekking tot zero-emissiezones. Dieselvrachtwagens zijn op termijn niet meer toegestaan in de zero-emissiezones die vanaf 1 januari 2025 worden ingevoerd. In de brief roept de RDW vrachtwagenbezitters op om zich voor te bereiden op de overgang naar voertuigen zonder uitstoot.

Zero-emissie stadslogistiek

Vanaf 1 januari 2025 kunnen gemeenten zero-emissiezones voor stadslogistiek invoeren. In deze zones mogen alleen uitstootvrije bestel- en vrachtwagens (lees: batterij-elektrische of waterstof-elektrische voertuigen) rijden. Dit draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot, een schonere lucht, een beter klimaat en minder overlast door goederenvervoer.

Op dit moment hebben 29 gemeenten toegezegd een zero-emissiezone in te voeren of doen ze daar onderzoek naar. In de meeste gevallen zijn de plannen er al maar er moet ook nog veel gebeuren: verkeersbesluiten nemen, zienswijze ontwikkelen, inspraakronde, enz. Vermoedelijk zal niet elke gemeente hiermee op 1 januari 2025 klaar zijn. De zero-emissiezones zullen dus gefaseerd ingevoerd worden.

Onze zero-emissie oplossingen

Afhankelijk van de samenstelling van uw wagenpark en eisen van uw opdrachtgevers, moet u dus vanaf 2025 overstappen naar emissieloos transport in binnensteden. Dat vergt een gedegen voorbereiding waar u nu al aan moet beginnen: keuzes maken op gebied van voertuigen (elektrisch of waterstof aangedreven), inrichting van de laad- of tankinfrastructuur enz. Wij kunnen u daar op verschillende manieren bij ondersteunen:

Wilt u graag meer weten over onze zero-emissie oplossingen en hoe wij u kunnen ondersteunen in de voorbereiding op zero-emissiezones? Neem dan nu contact op met onze specialisten, zij adviseren u graag bij uw voorbereiding op de zero-emissiezones.