LNG: het schone dieselalternatief voor vrachtverkeer

LNG, Liquefied Natural Gas oftewel vloeibaar gemaakt aardgas, is momenteel één van de meest veelbelovende alternatieven voor diesel voor zwaar en/of langeafstand vrachtverkeer. Om verschillende redenen. Allereerst is een LNG-truck een stuk schoner dan een Euro 6 dieseltruck; de uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 is significant lager.  Verder zijn LNG-motoren zeer stil en dus uitstekend geschikt voor dagranddistributie. En binnenkort kan worden doorgeschakeld naar het CO2-neutrale bio-LNG.

Iveco, Volvo en Scania brengen trucks met gasmotor op de markt die op vermogen, rijcomfort en actieradius niet onderdoen voor dieseltrucks. Met een volle tank hebben LNG-trucks een groot actieradius tot wel 1.600 km. LNG is met recht een duurzaam en veilig alternatief voor diesel.

Voordelen van LNG:

  • Hét dieselalternatief voor zwaar en langeafstand vrachtverkeer
  • Minder uitstoot van CO2 (-15%), fijnstof en NOx
  • Stiller dan Euro 6 dieselmotoren (PIEK-gecertificeerd)
  • Op korte termijn overstap naar klimaatneutraal Bio-LNG mogelijk

Nog duurzamer: Bio-LNG

De duurzaamheidsvoordelen zijn dus al talrijk, maar daar komt binnenkort nog een behoorlijke schep bovenop met de overstap naar Bio-LNG. Bio-LNG is nóg duurzamer dan reguliere LNG doordat het is gemaakt van biogas afkomstig van vergistingsinstallaties, stortlocaties en afvalwaterzuiveringen. Het biogas wordt gereinigd en vervolgens vloeibaar gemaakt. Bio-LNG is vrij van fossiele componenten en heeft een CO2-reductie tot maar liefst 100% (TTW).

Tanken in heel Nederland

Met de Van Kessel tankpas kunt u LNG tanken in heel Nederland: allereerst bij onze Greenpoint tankstations in Veghel en Oude-Tonge. Daarnaast ook op het volledige netwerk van marktleider Rolande in Nederland. Samen goed voor 13 strategisch gelegen locaties in heel Nederland. Meer weten over de voordelen van rijden op LNG? Neem dan nu contact met ons op.