LNG: de schone brandstof voor vrachtverkeer

LNG, Liquefied Natural Gas oftewel vloeibaar gemaakt aardgas, is momenteel één van de meest veelbelovende alternatieven voor diesel voor zwaar en/of langeafstand vrachtverkeer. Om verschillende redenen. Allereerst is een motor op LNG stukken schoner dan een Euro 6 dieseltruck; de uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 is significant lager. Daarnaast hebben LNG-trucks een groot actieradius tot wel 1.600 km. Verder zijn LNG-motoren zeer stil en dus uitstekend geschikt voor dagranddistributie.

De aansprekende plussen van LNG blijven niet onopgemerkt. Steeds meer truckfabrikanten brengen zware trucks op de markt die geschikt zijn voor LNG. Daarom zet een groeiend aantal transportbedrijven momenteel al LNG-trucks in voor (inter-)nationaal transport en stadsdistributie. Bovendien geldt in Nederland vanaf 1/1/2020 een stimuleringsregeling van 18,75 cent per kg LNG én zijn LNG trucks in Duitsland vrijgesteld van de Maut. LNG is met recht een duurzaam, veilig én kostenbesparend alternatief voor diesel.

Voordelen van LNG:

  • Voor zwaar en/of langeafstand vrachtverkeer
  • Minder uitstoot van CO2, fijnstof en NOx
  • Stiller dan Euro 6 dieselmotoren (PIEK-gecertificeerd)
  • Rijbereik met een volle tank meer dan 1.500 km
  • Op termijn overstap naar klimaatneutraal Bio-LNG mogelijk
  • Accijnsteruggaveregeling in Nederland en vrijstelling van Maut in Duitsland
  • Kostenneutraal vergeleken met diesel. Vraag naar de business case!

Nog duurzamer: Bio-LNG

Bio-LNG is nóg duurzamer dan LNG doordat het is gemaakt van biogas afkomstig van vergistingsinstallaties, stortlocaties en afvalwaterzuiveringen. Het biogas wordt gereinigd en vervolgens vloeibaar gemaakt. Bio-LNG is vrij van fossiele componenten en heeft een CO2-reductie van maar liefst 80% over de gehele keten.

LNG tanken in Veghel en Oude-Tonge

Van Kessel Olie heeft 2 tankstations waar u LNG kunt tanken, nl. Greenpoint Veghel Doornhoek en Greenpoint Oude-Tonge. Meer weten over de duurzame én financiële voordelen van rijden op LNG? Neem dan nu contact met ons op.