Waterstof: het zero-emissie alternatief voor zware toepassingen

Groene waterstof is hét emissieloze alternatief voor voertuigen waarvoor elektrisch rijden (nog) geen oplossing is, zoals zware vrachtwagens en bouwmachines. Waterstofvoertuigen worden aangedreven door een elektromotor en hebben een brandstofcel die waterstof omzet in elektriciteit. Ze stoten helemaal geen CO2 en andere emissies zoals fijnstof en roet uit, ze geven alleen water (H2O) af. Bovendien zijn er geen grote accupakketten nodig én is de actieradius veel groter dan bij vergelijkbare elektrische voertuigen. Ideaal dus voor zwaar transport, maar denk ook aan heftrucks, bouwplaatsen, openbaar vervoer, etc. die willen verduurzamen. Wij bieden een oplossing.

Waterstof tankpunten

Onze ambitie is om een netwerk van waterstof tankpunten te creëren, inclusief productie- en opslaginstallatie die rechtstreeks gekoppeld is aan duurzame energiebronnen zoals wind- of zonneparken. Daarbij wordt steeds actief de samenwerking met lokale bedrijven opgezocht, bijvoorbeeld voor energielevering via zonnedaken of het creëren van een klimaatneutraal bedrijventerrein.

Greenpoint netwerk staat klaar

Sinds 2021 exploiteren wij het Hysolar Greenpoint waterstof tankstation in Nieuwegein. Daarnaast bouwen wij momenteel in Dordrecht een 2de waterstof tankstation, dat in september 2023 klaar moet zijn. Daarna volgt een 3de Greenpoint waterstof tanklocatie in Oude-Tonge. Daarnaast hebben we concrete plannen voor waterstof vulpunten in Ede, Sliedrecht, Veghel, Asten, Bleiswijk, Zeewolde en Haps

Daarnaast werken we ook aan eigen productie van groene waterstof. Daartoe is, onder regie van Hysolar, een 2,5 MW elektrolyzer aangekocht. Deze wordt in Nieuwegein geplaatst en naar verwachting medio 2024 kan dan groene waterstof geproduceerd worden. Het vervoer naar de tankstations wordt verzorgd met speciale waterstof trailers die we onlangs in gebruik hebben genomen.

Ook interesse in waterstof? Let’s talk!

Wij hebben geschikte locaties, concrete plannen en uitgesproken ambities om waterstof beschikbaar te maken voor mobiliteit. Hiermee kunnen we invulling geven aan de wensen van gemeenten, bedrijvenparken en vervoerders die aan de slag willen met emissieloze mobiliteit en logistiek. Wilt u een waterstof tankstation in uw gemeente of wilt u graag meer weten over onze waterstofplannen? Dan horen wij graag van u! Neem vrijblijvend contact op.

Let's talk!