Over Van Kessel

Van Kessel blikt terug op 100-jarig bestaan, maar kijkt ook vooruit naar de energietransitie

In 1921 besloot Jan van Kessel om een vrachtwagen aan te schaffen en een voermansbedrijf te starten. Sindsdien is het bedrijf van een éénpersoons lampolie en kolenhandel uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zuid- en West-Nederland met inmiddels zo’n 100 medewerkers, 40 tankstations en een wagenpark van 26 tankwagens. Hiermee worden vanuit het hoofdkantoor in Milheeze (gemeente Gemert-Bakel) brandstoffen, smeermiddelen en vetten geleverd aan zakelijke relaties in landbouw & loonwerk, landbouwmechanisatie, transport, grondverzet, industrie, garagebedrijven en tankstations.

Familiebedrijf met blik op de toekomst

Opgericht in 1921, heeft Van Kessel reeds een lange en kleurrijke geschiedenis achter de rug. In de jaren ’20 startte Jan van Kessel met het lokaal distribueren van lampolie en kolen. Jan van Kessel (2de generatie) bouwde in de jaren ’60 het bedrijf van zijn vader verder uit door huisbrandolie te leveren aan de vele varkensboeren in de streek. Vanaf 1988 groeide dit Brabantse familiebedrijf met Joan van Kessel (3de generatie) aan het roer verder door tot een belangrijke speler in de diesel-, smeermiddelen- en tankstationsector in Zuid- en West-Nederland. En de blik blijft strak op de toekomst gericht, met investeringen in zgn. Clean Energy Hubs met duurzame brandstoffen (Greenpoint) én met Stan van Kessel (4de generatie) die reeds volop meedraait in het bedrijf. Bekijk hier de geschiedenis van Van Kessel.

Officieel partner van smeermiddelfabrikanten

Strengere oliespecificaties, longlife-intervallen, technisch advies, opslag & milieu, … professioneel onderhoud van auto’s, vrachtwagens en tractoren is tegenwoordig meer dan zomaar een flesje olie met de juiste viscositeit uitzoeken. Daarom heeft Van Kessel gekozen voor nauwe samenwerkingsverbanden met toonaangevende smeermiddelfabrikanten zoals Castrol, BP, Argos, Total en Mobil, zodat de productkwaliteit en technische ondersteuning te allen tijde gewaarborgd blijft. Zo is Van Kessel bijvoorbeeld door Castrol aangesteld als de enige Castrol Autorized Distributor voor Zuid-Nederland.

Koploper in de energietransitie

Ondertussen wordt er al volop gewerkt aan de uitdagingen van het Klimaatakkoord en de energietransitie. Onder de merknaam Greenpoint timmert de Van Kessel groep hard aan de weg met initiatieven voor duurzame brandstoffen en energie. Zo opende men de afgelopen jaren al 15 Greenpoint multi-energy tankstations met duurzame brandstoffen, werden elektrische laadpalen bij bedrijven en op tankstations geïnstalleerd en werd in Nieuwegein het eerste waterstof tankstation in gebruik genomen.

Blijf op de hoogte en volg ons op LinkedIn