Hydrozine: Elektrisch laden met het gemak van een vloeibare brandstof

Emissieloos bouwen, hoe doe je dat? Fossiele brandstoffen zijn omwille van hun emissies natuurlijk geen optie. Elektrisch materieel stoot geen emissies uit, maar opladen op een bouwplaats is vaak niet mogelijk. Gelukkig biedt een Hydrozine aggregaat de oplossing: met deze emissieloze stroomaggregaat kan je zonder netaansluiting of accupakketten toch elektrische machines op de bouwplaats opladen.

Hoe werkt een Hydrozine aggregaat?

Het Hydrozine aggregaat is een stroomaggregaat die niet op diesel, maar wel op Hydrozine werkt. Dit is een veilige, kleurloze vloeistof die tot vier keer zo veel waterstof kan opslaan dan traditionele drukflessen. Het wordt per tankwagen aangevoerd naar de aggregaat – net zoals bij diesel. In het aggregaat wordt de Hydrozine omgezet naar waterstof en vervolgens naar schone elektrische energie. Hierdoor is het aggregaat even gebruiksvriendelijk als een klassieke diesel aggregaat, maar dan zonder schadelijke emissies.

Voordelen van Hydrozine

  • Een zero-emissie stroomaggregaat voor bouwplaatsen
  • Stoot geen stikstofoxides, fijnstof of fossiele CO2 uit
  • Levert 1,6 MWh energie per tankbeurt
  • Laadcapaciteit van nominaal 20 kW met piek tot 60 kW (optioneel tot 200 kW)
  • Fluisterstil
  • Bevoorrading per tankwagen
  • Inhoudsmeetsysteem voor automatische bevoorrading

Klimaatneutraal

Hydrozine aggregaten zijn volledig fluisterstil en stoten geen schadelijke emissies uit zoals stikstofoxides, fijnstof of fossiele CO2. Het gebruik van Hydrozine heeft geen enkele impact op de omgeving, luchtkwaliteit en gezondheid van medewerkers en omwonenden. Hierdoor is het aggregaat bij uitstek geschikt voor gebruik in binnenstedelijke gebieden, natuurgebieden, enz.

Opladen

Het aggregaat kan standaard met 20 kW laden. Door het geïntegreerde accupakket van het aggregaat kan de laadcapaciteit tijdelijk tot 60 kW worden verhoogd. Optioneel kan dit verder uitgebreid worden tot 200 kW. Hiermee kan de inzet van elektrisch materieel significant worden verlengd door deze bijvoorbeeld gedurende de pauzes snel bij te laden.

Onze rol: levering van Hydrozine en verhuur van aggregaat

Interesse in emissieloos stroom opwekken op uw bouwplaats? Wij hebben een speciaal aangepaste tankoplegger aangekocht. Hiermee gaan wij binnenkort aggregaten bevoorraden met Hydrozine. De bevoorrading verloopt op dezelfde manier als bij diesel: het aggregaat is voorzien van een inhoudsmeetsysteem dat de tankstanden naar ons stuurt zodat wij de aggregaat tijdig kunnen afvullen met nieuwe Hydrozine.

Daarnaast hebben wij zelf ook een Hydrozine aggregaat aangeschaft die in 2023 te huur zal worden geboden aan klanten.

Bekijk de video over Hydrozine voor de GWW-sector: