Verlaag de kostprijs van elektrisch rijden met HBE’s

Bent u grootverbruiker? Dan kan het interessant zijn om zogenaamde HBE’s te genereren van de stroom die via uw laadpalen worden geleverd. Afhankelijk van de actuele HBE marktprijzen, kan dit al vanaf 2 elektrische trucks interessant zijn.

Hernieuwbare Brandstof Eenheden

HBE staat voor ‘Hernieuwbare Brandstof Eenheden’. Ze vormen de basis van een systeem dat door de Nederlandse Emissie autoriteit in het leven is geroepen. Met HBE’s kunnen brandstofleveranciers hun brandstoffenmix verduurzamen en zo aan hun CO2-reductie verplichting voldoen. Het wettelijk verplichte aandeel duurzame energie wordt de komende jaren steeds groter, waardoor de vraag naar HBE’s verder zal toenemen.

Ontzorgen van het HBE registratieproces

Wilt u HBE’s genereren met uw laadpunten, dan dient u aan welbepaalde voorwaarden te voldoen. Wij beschikken over de kennis en expertise van het HBE registratieproces om u hierin volledig te ontzorgen. Concreet kunnen wij volgende zaken voor u uit handen nemen:

  • Alle vereiste data voorbereiden voor inboeking en verificatie
  • Zorgdragen voor tijdige inboeking bij de NEa
  • Het verificatieproces door een erkende verificateur begeleiden
  • Aankoop van de HBE’s aan marktconforme tarieven (= uw verdienmodel)

Van Kessel is dan ook de uitgelezen partij om u te begeleiden in het HBE registratieproces. Wilt u meer weten over de financiële voordelen en randvoorwaarden van HBE registratie? Neem dan nu contact met ons op.