Van Kessel naar de TKD met unieke waterstof tankwagen met afvulinstallatie

Van 8 tot en met 10 juni maakt Van Kessel haar opwachting op de Technische Kontakt Dagen in Almere. Blikvanger op stand 101 wordt een nieuwe waterstoftrailer met afvulinstallatie waarmee de Brabantse brandstofleverancier waterstof aangedreven (bouw)machines op bouwplaatsen en werklocaties gaat afvullen.

De trailer bestaat uit een 30ft container met lichtgewicht composiet cilinders waar waterstof onder een druk van 500 bar wordt opgeslagen. Op die manier kan 500 kg waterstof worden vervoerd. De trailer bevat een speciale afvulinstallatie waarmee waterstof machines aan 350 bar kunnen worden afgetankt.

Joan van Kessel, Algemeen Directeur van Van Kessel: “Wij geloven dat waterstof een belangrijke rol gaat spelen in de transitie naar een emissieloze GWW sector. Een groot struikelblok is de bevoorrading van waterstof aangedreven machines op de bouwplaats, die kunnen niet zomaar naar een tankstation rijden. Met deze tankwagen willen wij dat kip-ei verhaal doorbreken en gaan wij ervaring opdoen in de distributie van waterstof. Hiervoor hebben we al met meerdere GWW bedrijven overeenstemming bereikt.

Ook HVO fossielvrije diesel en laadoplossingen

Waterstof is inmiddels geen onbekende meer voor Van Kessel. Sinds 2021 exploiteren zij het Hysolar Greenpoint waterstof tankstation in Nieuwegein. Daarnaast wordt op dit moment in Dordrecht een 2de waterstof tankstation gebouwd en participeert het bedrijf in 2 projecten met elektrolyzers voor de productie van groene waterstof.

Van Kessel biedt inmiddels een compleet assortiment CO2-neutrale en zero-emissie oplossingen aan. Naast waterstof, is men ook een bekende leverancier van HVO fossielvrije diesel en biedt men laadoplossingen op bedrijven, onderweg en op bouwlocaties aan. Dit najaar start Van Kessel ook met de distributie van Hydrozine, een vloeibare waterstofdrager voor zero-emissie stroomaggregaten.

Voor meer info over deze onderwerpen kan je terecht op stand 101 op de Technische Kontakt Dagen. Toegang tot deze vakbeurs is gratis mits registratie.

Noot: de afbeelding bij dit artikel is van een waterstoftrailer zonder afvulinstallatie en louter illustratief. De nieuwe tankwagen zal pas onthuld worden op de TKD.