HVO: hét fossielvrije, hernieuwbare en emissie-arme alternatief voor diesel

Wilt u graag per direct de impact van uw dieselvoertuigen op het klimaat en leefomgeving enorm reduceren? Dat kan heel eenvoudig met de nieuwe dieselsoort HVO! HVO staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment.

Rijden op HVO diesel biedt enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 90% WTW (TTW is het zelfs CO2-neutraal!) en een veel lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, NOx, roet en zwavel.

8 duurzame voordelen van HVO diesel

 • Volledig fossielvrij
 • Bestaat uit hernieuwbare grondstoffen
 • Geproduceerd uit ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen
 • Zeer lage CO2-uitstoot (-90% t.o.v. diesel)
 • Minder uitstoot van fijnstof, roet en stikstof
 • Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
 • Is goed biologisch afbreekbaar
 • Vrijwel geen dieselgeur meer

Ja, ik wil graag meer weten over rijden op HVO diesel

  De duurzaamste diesel die er is
  Scoor bij opdrachtgevers en in aanbestedingen
  Geschikt voor bestaande dieselmotoren

  Geschikt voor bestaande dieselvoertuigen

  Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Een groot voordeel is dat dieselvoertuigen geen technische aanpassingen nodig hebben voor het gebruik van HVO. Bovendien kan deze diesel probleemloos langdurig opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit – ook tijdens de wintermaanden.

  HVO kan zowel puur als geblend met fossiele diesel gebruikt worden. HVO100 (= 100% ofwel puur gebruik) heeft uiteraard de grootste duurzaamheidsvoordelen en voldoet aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof. Voordeel van een blend als HVO20 (= 20% HVO geblend met 80% diesel) is dan weer dat het voldoet aan de EN590 norm voor conventionele diesel, terwijl u toch al uw gebruik van fossiele diesel en de CO2-uitstoot vermindert.

  Waar kunt u HVO tanken?

  Al jarenlang brengt Van Kessel dieselbrandstof aan ‘huis’ bij bedrijven. Kiest u voor duurzame mobiliteit, dan kunnen wij u ook per tankwagen HVO20 of HVO100 leveren in plaats van diesel. U hoeft hiervoor niets aan te passen aan uw tankinstallatie of dieseltank. HVO tanken werkt net als diesel tanken, dus ook voor uw medewerkers verandert er niets.

  Bent u gewend om onderweg te tanken? Geen probleem; met de Van Kessel tankpas tankt u HVO bij ruim 60 tankstations in Nederland. Zo heeft u altijd een HVO tankstation in de buurt. Bekijk hier ons tankstation netwerk.

  Meer weten over de duurzame en technische kenmerken van HVO?
  Neem dan nu vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

  Ik wil graag een offerte voor HVO diesel ontvangen Stel hier uw vraag

   

  Ja, ik wil graag meer weten over rijden op HVO diesel

   De duurzaamste diesel die er is
   Scoor bij opdrachtgevers en in aanbestedingen
   Geschikt voor bestaande dieselmotoren