Gratis whitepaper CO2-compensatie

Het reduceren van onze CO2-uitstoot is absolute noodzaak. Brandstofbesparing is de sleutel tot succes voor verlaging van de CO2-uitstoot. Denk daarbij aan investeren in zuinigere machines, het nieuwe rijden/draaien of hybride aandrijftechnieken. Feit is dat deze oplossingen vaak (nog) niet breed inzetbaar, betaalbaar en/of CO2-neutraal zijn. Een andere oplossing die wel praktisch, snel toepasbaar en betaalbaar is, is kiezen voor CO2-compensatie.

Pluspunten CO2-compensatie:

  • Snel en onmiddellijk inzetbaar in het huidige machinepark (geen extra investeringen of andere werkwijze)
  • Heeft een gewaarborgde kwaliteit (keurmerk en certificaten vormen bewijs voor werkelijk gerealiseerde CO2-impact)
  • Het is vele malen goedkoper dan andere CO2 oplossingen (vraag ons om een vrijblijvende kostprijsberekening!)
  • Kan perfect in combinatie met EN590 dieselbrandstof (dus geen gevolgen voor garantiebepalingen van uw huidige wagenpark)

Download hier de whitepaper over CO2-compensatie

Wat is het, hoe werkt het, wat is de klimaatimpact

CO2-compensatie is een methode die – zeker in combinatie met CO2-reductie – uitstekend geschikt is voor bedrijven die CO2-neutraal willen werken met vrachtwagens en dieselmachines. Er bestaan echter nog steeds misverstanden rond de werking, het nut en de klimaatimpact van CO2-compensatie. Dat is jammer, want CO2-compenseren is juist een hele efficiënte manier om CO2 te voorkomen én uw wagenpark klimaatneutraal te maken.

Om antwoord te geven op alle vragen, misverstanden en vooroordelen, hebben wij voor u een whitepaper over CO2-compensatie opgesteld. In dit informatieve document leest u onder ander over:

  • Wat is precies CO2-compensatie
  • Waarom is compenseren gelijk aan voorkomen
  • Misverstanden en vooroordelen
  • Voorbeelden uit andere sectoren
  • Hoe werkt CO2-compensatie bij dieselbrandstof

Download hier de whitepaper over CO2-compensatie

TRAXX Zero: CO2-reductie + CO2-compensatie = CO2-neutraal!

TRAXX Zero is een hoogwaardige EN590 dieselbrandstof die door een efficiënte verbranding helpt om uw brandstofverbruik – en dus ook uw CO2-uitstoot – concreet te reduceren. De resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door investeringen in duurzame energieprojecten. Deze duurzame energieprojecten leveren een gegarandeerde en gecertificeerde CO2-reductie op. Resultaat: een klimaatneutrale diesel waarmee uw vrachtwagens, bouwmachines en trekkers netto geen CO2-uitstoot veroorzaken.

Bovendien geniet u ook met TRAXX Zero van de typische kostenbesparende voordelen van TRAXX zoals een structurele brandstofbesparing en brandstoffilters die langer schoon blijven. En u kunt morgen al van start gaan: TRAXX Zero voldoet volledig aan de EN590 dieselnorm en is dus geschikt voor alle courante dieselmotoren. Meer weten over de duurzame én technische voordelen van TRAXX Zero? Neem dan nu contact met ons op.