Van Kessel plaatst order voor 5 waterstof trailers voor bevoorrading tankstations

De Van Kessel Groep uit Milheeze heeft 5 trailers voor het vervoer van waterstof besteld. De opleggers worden gebouwd door Hexagon Purus, een Noors bedrijf gespecialiseerd in waterstofsystemen. Van Kessel gaat de trailers inzetten voor de bevoorrading van haar Greenpoint waterstof tankstations.

De trailers zijn voorzien van 20ft containers met speciale Type 4 lichtgewicht composiet cilinders waarin waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kg waterstof vervoeren. De trailers worden geleverd door Wystrach GmbH, een dochteronderneming van Hexagon Purus, dat gespecialiseerd is in waterstof opslag- en distributiesystemen. De leveringen zijn gepland in de periode Q3 2022 tot Q1 2023.

Netwerk van waterstof tankstations

Van Kessel gaat de trailers gebruiken voor de aanvoer van waterstof naar tankstations. Van Kessel is exploitant van het Greenpoint Hysolar waterstof tankstation in Nieuwegein. Projecten voor nieuwe waterstof stations in onder andere Oude-Tonge, Ede en Dordrecht bevinden zich in vergevorderd stadium.

Joan van Kessel, Algemeen Directeur van Van Kessel: “Ons doel is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategische netwerk van waterstof tankstations en productie van groene waterstof. De investering in deze waterstof trailers is een belangrijke stap om dat doel te bereiken. Met deze trailers kunnen wij locaties bevoorraden waar lokale productie van groene waterstof (nog) niet mogelijk is.”

De Van Kessel Groep uit Milheeze (gem. Gemert-Bakel) is actief in de verkoop en distributie van (duurzame) brandstoffen en smeermiddelen, alsook exploitant van 36 tankstations in Zuid-Nederland. Momenteel timmert dit Brabantse familiebedrijf hard aan de weg met initiatieven voor duurzame brandstoffen en energie. Zo wordt onder de naam Greenpoint een netwerk van 12 multi-energy stations met duurzame brandstoffen geëxploiteerd, worden laadpleinen bij bedrijven geplaatst en werd in juli 2021 Nieuwegein het eerste waterstof tankstation in gebruik genomen.