Van Kessel opent nieuw Greenpoint station in Sliedrecht

Deze week heeft het Greenpoint netwerk zijn bereik uitgebreid met een gloednieuwe vestiging in Sliedrecht. Dit tankstation met duurzame brandstoffen bevindt zich direct aan de A15 en is toegankelijk via afslag 24 Sliedrecht-West, ideaal voor grote voertuigen zoals vrachtwagens.

Adres:
Sopraanweg 3
3363 LS Sliedrecht

Fossielvrije brandstof

Bij Greenpoint Sliedrecht vind je diverse duurzame brandstoffen, waaronder HVO100, HVO20 en TRAXX. Het streven van Greenpoint is om de overgang naar fossielvrij rijden te ondersteunen en te versnellen door duurzamere alternatieven voor diesel aan te bieden. Neem bijvoorbeeld HVO, een duurzame diesel die maar liefst 90% minder CO2 uitstoot dan reguliere diesel. Bovendien is deze brandstof volledig fossielvrij en kan elk dieselvoertuig deze brandstof zonder aanpassingen gebruiken.

Natuurlijk kun je met de Van Kessel tank- en laadpas terecht bij dit nieuwe station, daarnaast kun je bij dit station ook terecht met de meest voorkomende tankpassen zoals DKV, BP Routex en MultiTankCard.

Toekomstplannen waterstof

Net zoals bij veel andere Greenpoint-locaties, zijn er ook voor de vestiging in Sliedrecht toekomstplannen om het station uit te breiden met een waterstoftankvoorziening. Waterstof wordt beschouwd als dé oplossing voor fossielvrij rijden, met name voor zware voertuigen zoals vrachtwagens.

We zijn voortdurend bezig ons netwerk van waterstofstations uit te breiden en komen graag in contact met lokale ondernemers die interesse hebben in een waterstoftankstation in hun omgeving. In 2024 start de eerste inschrijfronde voor de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit, waarvoor het kabinet €125 miljoen heeft gereserveerd om ondernemers te stimuleren over te stappen op waterstof. Dit budget wordt verdeeld over verschillende inschrijfrondes in de komende jaren.

Heb je interesse in een waterstoftankstation in de buurt? Lees hier meer informatie en vul het contactformulier in om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Subsidieregeling Waterstof in Mobiliteit.

We kijken ernaar uit je binnenkort te verwelkomen op ons prachtige nieuwe station in Sliedrecht!