Van Kessel Olie opent Greenpoint multi-fuel tankstation in Zeewolde

In Zeewolde aan het kruispunt van de N305 en de Assemblageweg wordt vandaag een Greenpoint multi-fuel tankstation geopend. Klanten kunnen hier naast conventionele diesel en AdBlue ook 2 duurzame alternatieven zoals HVO100 fossielvrije diesel en TRAXX Zero CO2-neutrale diesel tanken. Zeewolde werd vorig jaar uitgeroepen tot de duurzaamste gemeente van Nederland. Met dit nieuwe tankstation wil Greenpoint concreet invulling geven aan duurzame mobiliteit in de regio.

Het tankstation is gunstig gelegen aan de noordzijde van de N305 (Gooiseweg), direct bij de ingang van industrieterrein Trekkersveld III aan de Assemblageweg. Het station is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en beschikt over hoge snelheidspompen en voldoende draairuimte voor (LZV) vrachtwagens. Eind augustus zal ook een wasstraat voor vrachtwagens in gebruik genomen worden.

2 duurzame dieselalternatieven

Het nieuwe tankstation in de kleuren van Greenpoint biedt naast conventionele diesel en AdBlue ook 2 CO2-neutrale dieselalternatieven aan zoals HVO100 diesel en diesel met CO2-compensatie. HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is een fossielvrije en volledig hernieuwbare diesel op basis van plantaardige oliën en reststromen zoals dierlijke vetten. TRAXX Zero is hoogwaardige dieselbrandstof die door een efficiëntere verbranding minder CO2 uitstoot en de resterende emissie compenseert middels duurzame energieprojecten.

Greenpoint is een tankconcept van Van Kessel Olie en de van Peperstraten Group dat de overgang van fossiel naar duurzaam wil faciliteren door op strategische logistieke knooppunten zowel traditionele als nieuwe duurzame brandstoffen aan te bieden. Greenpoint Zeewolde is het 7de Greenpoint tankstation dat door Van Kessel Olie wordt gerealiseerd.

Meer informatie over Greenpoint: www.greenpointfuels.nl