Van Kessel gaat elektrische truck inzetten voor distributie van smeermiddelen en AdBlue

Groot nieuws: wij hebben een elektrische truck besteld! Het gaat om een Volvo FM Electric 4×2 trekker met een vermogen van 490 kW en een actieradius van 300 kilometer. De truck zal ingezet worden voor de distributie van smeermiddelen en AdBlue.

Stan van Kessel geeft meer uitleg: “We hebben besloten tot aanschaf van deze truck enerzijds omdat we erg bezig zijn de het verlagen van de CO2 voetafdruk van ons transport. Maar de belangrijkste reden is dat we zelf ervaring op willen doen met wat er allemaal komt kijken bij de inzet van een elektrische truck, en dan met name op gebied van laadinfrastructuur en het kostenmodel.

Ervaring opdoen met opladen en HBE’s

We gaan deze truck zowel ’s nachts thuis opladen als onderweg bij de fastchargers op onze Greenpoint locaties om zoveel mogelijk ervaring op te doen”, aldus Stan van Kessel. “Daarnaast gaan we ook HBE’s genereren en kijken wat dat met de kilometer kostprijs doet.

De truck is besteld bij BAS Trucks in Veghel, één van de grootste leveranciers van elektrische trucks in Nederland. Hij wordt naar verwachting in Q1 2024 uitgeleverd. Op onze Linkedin pagina zullen we regelmatig updates posten over onze ervaringen. Wordt vervolgd!