Uitbreiding Greenpoint Veghel Doornhoek met nieuw tankgedeelte voor HVO diesel

Het Greenpoint tankstation op bedrijventerrein Doornhoek in Veghel, op een steenworp afstand van de A50, heeft een gloednieuw tweede tankgedeelte gekregen. Het nieuwe gedeelte is voorzien van highspeedpompen met HVO, dat is een fossielvrije, hernieuwbare en emissie-arme dieselsoort. Hiermee kunnen bedrijven de CO2-uitstoot van hun dieselwagenpark in één klap met 90% reduceren.

Extra pompen voor HVO100 en HVO20

Als gevolg van de enorme logistieke bedrijvigheid in en rond Veghel, barstte het huidige Greenpoint tankstation – ondanks 5 opstelplaatsen voor trucks – uit zijn voegen. Daarom werd beslist om drie extra opstelplaatsen aan het tankstation toe te voegen. Eigenaar en exploitant Van Kessel uit Milheeze maakte van de gelegenheid gebruik om extra tanks en pompen voor HVO diesel te installeren.

Bij Greenpoint Veghel Doornhoek kan nu HVO100, HVO20, TRAXX HVO100 en TRAXX HVO20 worden getankt. Voor alle varianten zijn highspeedpompen voor trucks en ‘normale’ pompen voor bestelwagens en personenauto’s aanwezig. Daarnaast is er nu ook euro 95 beschikbaar.

HVO: duurzame diesel

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment. Het wordt volledig geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals afgewerkte plantaardige olie, er komt geen druppel aardolie meer bij kijken. Hierdoor is het een volledig fossielvrije, hernieuwbare en emissie-reducerende brandstof met enorme duurzaamheidsvoordelen:

  • 90% CO2-reductie (Well-to-Wheel) t.o.v. reguliere diesel
  • Minder uitstoot van fijnstof, roet en stikstof
  • Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
  • Is goed biologisch afbreekbaar
  • Volledig fossielvrij
  • Geproduceerd uit ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen
  • Vrijwel geen dieselgeur meer

HVO diesel is dan ook de ideale brandstof voor bedrijven die (nog) niet elektrisch kunnen rijden, maar wel nú al de CO2 voetafdruk van hun wagenpark willen verkleinen. Meer weten over de eigenschappen en het gebruik van HVO diesel? Kijk dan hier.

Praktische informatie Greenpoint Veghel Doornhoek

Naast (TRAXX) HVO100 en HVO20, zijn bij Greenpoint Veghel Doornhoek ook andere duurzame brandstoffen zoals TRAXX premium diesel, LNG en CNG beschikbaar. Verder is een netverzwaring aangevraagd voor snelladers voor trucks en is de vergunningsprocedure voor een waterstof tankinstallatie in gang gezet.

Beschikbare brandstoffen: HVO100, HVO20, TRAXX HVO100, TRAXX HVO20, TRAXX Diesel, Diesel, AdBlue, LNG, CNG, Euro 95

Adres: Doornhoek 4115, 5465 TE Veghel (aan afrit 10 Eerde van de A50)

Greenpoint is een initiatief van de Van Kessel groep uit Milheeze. Het heeft als missie het beschikbaar stellen van schone brandstoffen en energie voor de transitie naar emissieloze mobiliteit en logistiek. Er zijn momenteel al 14 Greenpoint tankstations in Nederland.