TRAXX vernieuwt haar dieselassortiment, nu ook 2 varianten met HVO beschikbaar

Het Nederlandse dieselmerk TRAXX heeft haar assortiment dieselbrandstoffen grondig vernieuwd. Alle TRAXX brandstoffen bevatten nu een nieuwe reinigende technologie, genaamd CLEAN4FORCE, voor betere prestaties, minder storingen aan het brandstofsysteem en minder schadelijke emissies. Verder zijn er nu 2 nieuwe varianten op basis van de fossielvrije dieselsoort HVO beschikbaar. Ook de CO2-neutrale variant TRAXX Zero met CO2-compensatie blijft behouden. TRAXX speelt hiermee in op de toenemende vraag naar energie-efficiënte en CO2-arme dieselbrandstoffen.

Nieuwe dieseltechnologie met 4-voudige werking verhoogt rendement

Met haar 4de generatie dieselbrandstof zet TRAXX volop in op het rendement en betrouwbaarheid van de brandstofinspuiting. Dieselinjectoren zijn het kloppende hart van de moderne dieselmotor. Enerzijds vormen ze een cruciale factor in de kwaliteit van de brandstofinspuiting, en dus het rendement van de motor. Anderzijds worden de injectoren blootgesteld aan extreme temperaturen, drukken en vervuiling. Dat stelt hele specifieke eisen aan de dieselbrandstof op het gebied van reinigend vermogen, betrouwbaarheid en prestaties.

Daarom ontwikkelde TRAXX een nieuwe generatie dieselbrandstoffen met krachtige reinigende moleculen met 4-voudige werking. Deze nieuwe moleculen, genaamd CLEAN4FORCE, verwijderen sneller vuilafzettingen op de injectoren, voorkomen haperingen en storingen van o.a. de injectornaald, beschermen tegen schadelijke biodieselafzettingen en optimaliseren de brandstofinspuiting. Volgens de testgegevens van TRAXX zorgen de CLEAN4FORCE reinigende moleculen voor een lager brandstofverbruik (-4%), minder schadelijke emissies (fijnstof -5%, NOx -10%), minder kans op storingen aan injectoren en meer vermogen per liter brandstof (+3%).

2 varianten op basis van hernieuwbare HVO biodiesel

Ook nieuw is dat TRAXX haar aanbod uitbreidt met 2 HVO varianten. TRAXX HVO100 is een hernieuwbare synthetische diesel op basis van afval- en reststromen zoals dierlijke vetten. Hierdoor is TRAXX HVO100 een fossielvrije en volledig CO2-neutrale diesel. Daarnaast zorgen de CLEAN4FORCE technologie voor een superieure brandstofinspuiting en de beproefde TRAXX bacteriebestrijder voorkomt verstopte brandstoffilters en potentiële stilstand.

TRAXX HVO100 voldoet aan de EN15940 specificatie voor synthetische dieselbrandstof en kan in alle huidige dieselmotoren worden gebruikt, mits goedkeuring van de fabrikant. Onder de naam TRAXX HVOmix is ook een variant beschikbaar die deels uit HVO (tot 25%) en deels uit TRAXX Diesel bestaat. Voordeel van TRAXX HVOmix is dat deze voldoet aan de alom geaccepteerde EN590 norm voor dieselbrandstof, en dus probleemloos in alle dieselvoertuigen kan gebruikt worden.

TRAXX Zero met CO2-compensatie wordt verdergezet

Ook TRAXX Zero, de CO2-neutrale variant van TRAXX Diesel, wordt verdergezet. De CLEAN4FORCE technologie zorgt voor een efficiëntere verbranding waardoor het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – wordt reduceert. Alle resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door investeringen in gecertificeerde duurzame energieprojecten.

Deze combinatie van reductie en compensatie zorgt voor een klimaatneutrale EN590 brandstof diesel waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken. De verificatie en certificering van de CO2-compensatie van TRAXX Zero geschiedt conform de internationale VCS normering. Om de eenvoud en effectiviteit van CO2-compensatie te illustreren, maakte TRAXX afgelopen jaar op de Dag van de Duurzaamheid nog haar volledige dieselvolume in 1 klap CO2-neutraal – goed voor een CO2-besparing van zo’n 2.600 ton CO2.

Al 15 jaar TRAXX dieselbrandstoffen

Het Nederlandse dieselmerk TRAXX ontwikkelt hoogwaardige dieselbrandstoffen voor bedrijven met moderne dieselvoertuigen en een eigen tankinstallatie. TRAXX werd in 2003 geïntroduceerd als alternatief voor de hoogzwavelige rode gasolie. Anno 2019 is TRAXX één van de belangrijkste brandstofleveranciers in de transport-, landbouw-, grondverzet- en GWW-sector. Het TRAXX assortiment bestaat momenteel uit 4 hoogwaardige dieselbrandstoffen, zijnde TRAXX Diesel, TRAXX Zero, TRAXX HVOmix en TRAXX HVO100.

Van Kessel Olie is officieel leverancier van TRAXX dieselbrandstoffen. Meer weten over TRAXX? Neem dan snel contact op met onze medewerkers.