Van Kessel tankpas: dé tankpas voor duurzame brandstoffen in heel Nederland

Op zoveel mogelijk plaatsen duurzame brandstoffen tanken: dát is de ambitie van de Van Kessel tankpas. Zo kan je nu bij meer dan 70 tankstations al dieselalternatieven zoals HVO en TRAXX tanken. Daarnaast wordt de Van Kessel tankpas ook geaccepteerd op het volledige LNG netwerk van Rolande – handig voor bedrijven die deels op diesel en deels op LNG rijden. CNG tanken kan bij ruim 20 tankstations. Optioneel wordt ook CO2-compensatie aangeboden. Hiermee heeft het Brabantse familiebedrijf één van de duurzaamste tankpassen momenteel op de markt.

Van Kessel tankpas netwerk in cijfers:

• 403 tankstations in heel Nederland
• Waarvan 55 langs snelwegen
• Meer dan 200 locaties met highspeed dieselpompen voor trucks
• 60 stations met HVO20, HVO30 en/of HVO100
• 17 stations met TRAXX Diesel
• 12 tanklocaties voor LNG
• 21 tankpunten met CNG

Ga hier meteen naar onze Stationfinder

CO2-neutrale dieselbrandstoffen

De transportsector blijft de komende jaren voor een groot deel op dieseltrucks aangewezen. “Gelukkig is het mogelijk om ook daarmee CO2-arm of zelfs CO2-neutraal te rijden.” legt marketing manager Bart De Keuster uit. “Denk aan de fossielvrije HVO diesel en TRAXX diesel met CO2-compensatie. Deze brandstoffen waren al beschikbaar op de Greenpoint multi-fuel tankstations van Van Kessel. Nu is dit netwerk aangevuld met geselecteerde locaties van andere tankstationexploitanten.”

De HVO diesel is in pure vorm (HVO100) of als blend (HVO20/30) beschikbaar. Bij TRAXX Diesel wordt de optie geboden om alle resterende CO2 emissies duurzaam te compenseren.

Samenwerking met Rolande voor LNG

Ook nieuw is dat Van Kessel haar samenwerking met Rolande heeft uitgebreid. LNG rijders kunnen nu met de Van Kessel tankpas op het volledige LNG netwerk van Rolande terecht kunnen. Rolande is de marktleider in Nederland in vloeibaar aardgas en biogas én beschikt over het grootste netwerk van LNG-tankstations in Nederland. Beide partijen werkten reeds samen op enkele Greenpoint tankstations.

“Met dezelfde tankpas zowel diesel als LNG tanken is een groot pluspunt. Niet alleen voor bedrijven die deels op diesel, deels op LNG rijden, maar ook voor dual fuel LNG trucks die ook diesel moeten tanken. Dat kan nu dit allemaal met één en dezelfde tankpas, en dan vereenvoudigt de administratie.” aldus Bart De Keuster. Daarnaast kan er ook bij ruim 20 tankstations CNG getankt worden.

Elektrische laadpalen bij bedrijven

Naast vloeibare en gasvormige brandstoffen, gaat Van Kessel ook elektrische laadpalen faciliteren. Het aanbod aan elektrische auto’s en bedrijfswagens groeit gestaag, maar ook de bezettingsgraad van openbare laadpunten onderweg neemt snel toe, met wachttijden en frustraties tot gevolg.

Daarom gaat het bedrijf turnkey laadoplossingen plaatsen bij bedrijven. Samen met de klant worden zijn noden en wensen bepaald. Vervolgens neemt Van Kessel het hele traject van investering, installatie, onderhoud tot en met beheer van de laadpaal uit handen. Afrekenen gebeurt middels een vast tarief per kWh of per maand.

Het aanbieden van duurzame brandstoffen onderweg en elektrische mobiliteit is voor Van Kessel de volgende stap in haar transitie van traditionele oliehandelaar naar toekomstgerichte energieleverancier in de brede zin van het woord.