BP tankpas: Duitse tol vanaf 1/7 ook op federale wegen!

Rijden uw voertuigen regelmatig op federale autowegen in Duitsland? Dan zult u daar met ingang van 1 juli 2018 tol voor moeten betalen. Met BP’s oplossing voor de Duitse tol omzijlt u het oude, handmatige boekingssysteem en bespaart u tijd en geld op de Duitse federale wegen.

De BP tankpas helpt u altijd beter op weg. Ook als het gaat om tolbetalingen. Zo houdt BP de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend voor u in de gaten. De Duitse regering voert vanaf 1 juli van dit jaar een belangrijke verandering door in hun tolsysteem. Aan het bestaande netwerk wordt nog eens zo’n 40.000 kilometer aan federale autowegen toegevoegd. Als uw voertuigen regelmatig op deze wegen rijden, betekent dat flink wat extra boekingen voor u. Met BP’s oplossing voor de Duitse tol omzijlt u het handmatige boekingssysteem. Zo voorkomt u onnodige vertraging of stilstand.

Met BP’s oplossing voor de Duitse tol profiteert u van:

  • automatische tolbetaling middels een On Board Unit (OBU)
  • flexibiliteit; u hoeft niet meer handmatig te boeken of te annuleren
  • al uw tolbetalingen overzichtelijk op één factuur
  • overgang op Europese EETS-tolbox, zodra dit met Duitse tol mogelijk is

De toloplossingen van BP zijn ontwikkeld om het dagelijkse werk van ondernemers, wagenparkbeheerders en chauffeurs een stuk eenvoudiger te maken. Met BP’s eenvoudige oplossing voor de Duitse tol omzijlt u het oude, handmatige boekingssysteem en bespaart u tijd en geld op Duitse federale autowegen, waar u vanaf 1 juli 2018 ook tol voor moet betalen. Zo voorkomt u onnodige vertraging of stilstand van uw wagenpark, zodra de nieuwe tol wordt ingevoerd.

In de toekomst Duitse tol via EETS-tolbox

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om de bestaande of nieuwe Duitse tol af te rekenen via de BP Tolbox voor EETS; de ideale OBU waarmee u in heel Europa automatisch tol kunt betalen. In plaats daarvan biedt BP u het best mogelijke alternatief: de bestaande oplossing van TollCollect, met een bijbehorend tolkastje.

Momenteel is BP haar EETS-tolbox aan het testen in het kader van de invoering van de Duitse tol. Zodra de Duitse tol wordt toegevoegd aan het EETS-netwerk (en u de Duitse maut dus via de BP Tolbox voor EETS kunt afrekenen), brengen wij u hier direct van op de hoogte. Uw bestaande Duitse toloplossing wordt dan overgezet naar EETS.

Wilt u graag meer weten over de Duitse tol of de EETS-tolbox van BP? Neem dan contact op met ons via het nummer 0492-34 12 21 of mail uw vraag naar [email protected].