4 redenen waarom een laadpaal een goed idee is voor garagebedrijven

We kunnen er niet meer omheen: het aantal elektrische en hybride auto’s op de Nederlandse wegen neemt in een snel tempo toe. Dat heeft ook gevolgen voor onafhankelijke garagebedrijven. Allereerst op het gebied van kennis bij uw monteurs over elektrische aandrijvingen, maar ook bij investeringen in aangepast gereedschap en apparatuur. Een elektrische laadpaal bij uw garagebedrijf is dan onmisbaar. Waarom? Dat leggen we graag aan u uit.

1. Laat zien dat u klaar bent voor elektrische voertuigen

Vroeg of laat gaan uw klanten ook elektrisch rijden. Veel automobilisten denken echter dat ze met een elektrisch voertuig of hybride auto enkel bij de merkdealer terecht kunnen. Niets is minder waar natuurlijk! Een elektrische laadpaal bij uw garagebedrijf laat zien dat u klaar bent voor het uitvoeren van onderhoud aan elektrische voertuigen en hybride auto’s. En waarom investeert u niet alvast in een elektrische leenauto, dan maakt u de boodschap helemaal duidelijk.

2. Onmisbaar bij onderhoud aan EV voertuigen

Stel u voor: een klant meldt zich met een storing aan zijn of haar elektrische auto. Een laadpaal is dan heel nuttig bij het opsporen en oplossen van storingen aan het elektrische systeem of de accu. Het is ook praktisch wanneer er veel testritten gemaakt moeten worden om het probleem op te lossen. Indien het storingen tijdens het laden betreft, dan is een eigen laadpunt helemaal onmisbaar.

3. Na de beurt even bijladen

Na een onderhoudsbeurt aan een elektrisch voertuig, kunt u met een elektrische laadpaal de auto nog even bijladen. Dat is een leuke extra service die u uw klant kunt bieden, zoals u dat bijvoorbeeld ook doet met het bijvullen van ruitensproeiervloeistof. Ook gemakkelijk wanneer u de auto met dezelfde actieradius wilt teruggeven aan uw klant, nadat u een testrit hebt gemaakt.

4. Commercieel inzetten na sluitingstijd

Wist u dat u de laadpaal na sluitingstijd ook kunt vercommercialiseren? Handig voor automobilisten of bedrijven uit de buurt die tegen betaling uw voertuig(-en) komen laden. Veel extra hardware is hier niet voor nodig. Met een standaard laadpas en eenvoudig softwarepakket komt u al een heel eind.

Wij maken elektrisch laden makkelijk voor u

Van Kessel biedt ‘plug in & drive’ laadoplossingen voor bedrijven. Normaal of snel laden? Een wandlader of liever een losstaande laadpaal? 1 of 2 stopcontacten per lader? Wel of geen vaste kabels? Wij zijn niet afhankelijk van 1 merk en kiezen dus voor de elektrische laadpaal die het beste past bij uw wensen. Vervolgens nemen wij alles van investering, installatie, onderhoud tot en met beheer van de laadpaal voor u uit handen. Het enige wat uw medewerkers moeten doen, is de stekker inpluggen.

Een elektrische laadpaal bij uw garagebedrijf is een eerste stap naar een elektrische toekomst. Laat zien dat u er klaar voor bent!

Lees hier meer over elektrische laadpalen