Wintertips voor de opslag van diesel

De winter staat weer voor de deur. Winterdiesel heeft een vorstbeveiliging tot -20ºC, maar de eerste vlokvorming kan al vanaf -5ºC optreden. Bij aankomende vorstperiodes is het dan ook aan te bevelen dat u maatregelen neemt om uw dieseltank, vrachtwagens en machines te beschermen. Hieronder vindt u alvast enkele praktische tips.

1. Vervang preventief brandstoffilters

In het brandstoffilter van dieselopslagtanks zit vaak reeds wat water, dat al bij enkele graden onder nul kan bevriezen. Vervang voor de winterperiode preventief het filter. Het is ook raadzaam om altijd een reservefilter op voorraad te leggen.

2. Beschutting

Plaats uw vrachtwagens, machines en mobiele brandstofcontainers ’s nachts in een loods of uit de wind. Een harde, koude wind kan plaatselijk de temperatuur met wel vijf graden verlagen.

3. Aftanken van uw vrachtwagens en machines

Tank uw vrachtwagens en machines elke avond volledig af. Hoe voller de dieseltank, hoe minder ruimte er overblijft voor condensvorming. Zo beperkt u de kans dat condenswater in de diesel terechtkomt. Water bevriest al bij enkele graden onder nul.

4. Geen petroleum of benzine bijmengen

Voeg geen petroleum of benzine toe aan de diesel. Dit vermindert het vlampunt, de viscositeit en de smerende werking van de diesel. De kans is zeer groot dat dit tot motorschades leidt.

5. Wat te doen als de brandstof toch bevriest?

Heeft u toch bevroren diesel, dan zit er niets anders op dan wachten tot de diesel ontdooit. Vervang het brandstoffilter en verwarm bevroren leidingen.

Extra beveiliging: TRAXX HVO20 diesel

Deze tips, in combinatie met de winterbescherming van diesel, bieden een gedegen bescherming tegen de meest courante winteromstandigheden in Nederland. Wilt u absoluut het zekere voor het onzekere nemen? Informeer dan naar onze TRAXX HVO20 diesel. Deze dieselkwaliteit is extra beveiligd tegen winterproblemen. Neem contact op voor meer informatie.

Heeft u vragen over deze tips, de wintervastheid van diesel, brandstoffilters, enz.? Neem dan contact op met ons via 0492-34 12 21 of [email protected]