“Wij kunnen niet wachten om met EETS te beginnen”

De introductie van het European Electronic Toll Service-systeem (EETS) dit jaar betekent een grote verandering voor internationale transportondernemingen. Niet voor niets hebben veel van deze bedrijven zich al aangemeld voor BP’s unieke EETS-tolbox; de eerste bestellingen zijn een feit, één handig kastje voor automatische tolbetalingen in heel Europa. Van Reenen Transport – Warehouse – Verhuizingen uit Barneveld is één van de eerste en wil er het liefst zo snel mogelijk mee de weg op.

Eindelijk verandering

De splinternieuwe BP Tolbox voor EETS is speciaal ontworpen voor het nieuwe pan-Europese EETS-systeem en vervangt alle On Board Units (OBU’s) die tot nu toe nodig waren om in verschillende Europese landen tol te kunnen betalen. “Ons wagenpark telt momenteel zo’n 110 voertuigen”, luidt het bij Van Reenen Transport. “Hiermee rijden wij voornamelijk in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Wil je in deze landen automatisch tol betalen? Dan ben je vanwege de verschillende systemen gebonden aan verschillende OBU’s. Met zoveel voertuigen is dat erg onpraktisch en kostbaar. EETS brengt daar eindelijk verandering in.

Uitwisselbaar

De BP Tolbox voor EETS scheelt niet alleen ruimte in voertuigen, maar levert ook gemak en tijdwinst op. De installatie is eenvoudig zelf uit te voeren én de tolbox kan verwisseld worden tussen voertuigen. “Vooral dát was voor ons ontzettend belangrijk”, gaat Van Reenen Transport verder. “Een aantal van de huidige tolboxen moet verplicht bij een erkende garage geïnstalleerd worden. Dat kost geld, net als het laten verwijderen van de OBU’s. De BP Tolbox voor EETS kan ik zélf beheren. Vandaag op dit voertuig, morgen op een ander. Ik hoef alleen maar het kenteken aan te passen en de wagen kan de weg op.

Toekomstbestendig

Voorzien van de allernieuwste Telepass OBU-technologie, biedt de BP Tolbox voor EETS ook de mogelijkheid om op afstand geüpdated te worden. Wanneer meer landen zich aansluiten voor EETS, kunnen deze eenvoudig op de OBU worden geactiveerd, zonder dat dit extra tijd kost. “Dat maakt deze kastjes toekomstbestendig en dus geschikt voor ons bedrijf”, vertelt Van Reenen Transport. “Je wilt een systeem hebben waarmee je jaren vooruit kunt, zonder dat je daarvoor weer extra investeringen hoeft te doen.

Snel van start

Als het aan Vn Reenen Transport ligt, gaan ze zo snel mogelijk van start met de EETS-tolbox: “Uiteindelijk is het de bedoeling om al onze voertuigen te voorzien van een BP Tolbox voor EETS. Zo kun je zo efficiënt mogelijk tol betalen en houd je het overzicht over alle kosten. Wat mij betreft gaan wij zo snel mogelijk met de nieuwe tolboxen van start. Hoe eerder onze voertuigen slechts één OBU nodig hebben, hoe beter.

Bestel de tolbox nu

Wees er dus net als Van Reenen Transport snel bij en bestel de BP Tolbox voor EETS vandaag nog! Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw Van Kessel Olie accountmanager. Wij zijn er om u verder te helpen!