WHEEL: Een project voor 48 openbare laadstations voor e-trucks

WHEEL is een project van Van Kessel Olie B.V. en Vissers Energy Group dat zich richt op de aanleg van 48 oplaadstations (84 oplaadpunten) in Nederland op het TEN-T-wegennet, op stedelijke knooppunten en op veilige en beveiligde parkeerplaatsen. Hiermee wordt een aanzienlijk bijdrage geleverd aan de uitrol van een infrastructuur voor alternatieve brandstofvoorziening langs het TEN-T netwerk in Europa.

84 snelladers van 350 kW

Het netwerk aan snelladers voor e-trucks dat binnen het WHEEL project gaat gebouwd worden, draagt bij aan de ambitie om langs alle belangrijke transportassen in Nederland snelladen voor e-trucks mogelijk te maken. De oplaadstations zijn gelegen nabij (<2km) wegen van het TEN-T kern- en uitgebreide netwerk of op stedelijke knooppunten. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom (op basis van een groen energiecontract). Het project omvat 84 oplaadpunten met een vermogen van 350 kW en een netaansluiting tot 2.000 kVA.

WHEEL wordt medegefinancierd door het programma Connecting Europe Facility (CEF) van de Europese Unie, dat bijdraagt aan de implementatie van het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T) door belangrijke projecten te financieren om de infrastructuur te verbeteren en bestaande knelpunten weg te werken, en tegelijkertijd duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen te promoten. Deze projecten bestrijken alle EU-lidstaten en alle vervoerswijzen (weg, spoor, zee, binnenwateren, lucht) en ondersteunen vervoersmodaliteit, logistiek en innovatie.

DISCLAIMER; In deze publicatie wordt slechts de mening van de auteur weergegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Interesse in laadpunten voor elektrische trucks?

Heeft u een elektrische truck aangeschaft (of overweegt u dat) en bent u bezig met de laadinfra onderweg en/of op uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met ons, wij gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op!