Vernieuwde Castrol motoroliën voor landbouw, grondverzet en transport

Moderne vrachtwagens en machines maken gebruik van nieuwe technologieën om tot wel 30% meer koppel te ontwikkelen. Dit zorgt echter voor hogere motortemperaturen en -drukken. Dit kan leiden tot versnelde oxidatie en olie-indikking, een sterkere opbouw van afzettingen en een snelle afname van de zuurteregelingsfunctie van de olie. Dit alles zorgt ervoor dat de olie sneller afbreekt en verkort de olielevensduur.

Om proactief en gedegen te anticiperen op deze technische uitdagingen, heeft Castrol haar assortiment motoroliën en agrarische oliën voor landbouw, grondverzet en transport vernieuwd. Dit assortiment bestaat nu uit 3 productgroepen, nl. VECTON, CRB en TRANSMAX.

Bekijk hier de Castrol agri & grondverzet brochure
Bekijk hier de Castrol transport brochure

Castrol VECTON: tot 45% langer behoud van de oliekwaliteit

Castrol VECTON met nieuwe System Pro Technology™ heeft een extra prestatiereserve die afbraak van de olie tegengaat. Dit helpt oxidatie onder controle te houden, afzettingen te verminderen en schadelijke zuren te neutraliseren. Het past zich ook aan hogere temperaturen aan, waardoor de viscositeit intact blijft. Dat betekent een langere levensduur van de olie zodat u op uw maximale olieverversingsinterval kunt vertrouwen, zonder vroegtijdige defecten die veroorzaakt kunnen worden door het falen van motorolie, zo bespaart u onnodige onderhoudskosten.

Castrol CRB: voorkomt roetopbouw en vormt een krachtige oliefilm op kritieke motoronderdelen

Castrol CRB Turbomax met speciaal geformuleerde DuraShield™ Boosters beschermt tegen slijtage en levert op twee specifieke manieren een bijdrage aan een lange levensduur van de motor:
1. VOORKOMT ROETOPHOPING: DuraShield™ Boosters vormen een beschermende laag om de kleinere roetdeeltjes en voorkomen zo dat grotere schurende deeltjes kunnen ontstaan. Dit helpt te voorkomen dat deze de olie op bewegende oppervlakken verdringen en voorkomt contact van metaal op metaal.
2. VORMT EEN BESCHERMENDE LAAG: Castrol CRB Turbomax met DuraShield™ Boosters zorgt voor een beschermende laag op de bewegende metalen oppervlakken die zelfs onder moeilijke condities niet afbreekt.

Castrol TRANSMAX: actieve moleculen vermijden het breken van de oliefilm

Castrol TRANSMAX bevat een speciale samenstelling die voorkomt dat de oliefilm wordt afgebroken als gevolg van hogere operationele temperaturen in de transmissie of aandrijflijn. Zo wordt ten allen tijde de maximale olieverversingsinterval gegarandeerd zonder vroegtijdige defecten.

Met Castrol bent u gegarandeerd van de beste oliekwaliteit:

  • Castrol smeermiddelen zijn in samenwerking met constructeurs (zgn. OEM’s) ontwikkeld volgens de nieuwste technologieën en de laatste fabrikantspecificaties.
  • Castrol motor-, transmissie- en hydrauliekoliën worden door meer dan 40 auto-, truck- en machineconstructeurs gebruikt voor “first fill” in de fabriek en voor “service fill” bij dealers.
  • Castrol producten worden uitvoerig getest in laboratoria én in de praktijk. Zo heeft Castrol ruim 7 miljoen km gereden en meer dan 600 testen uitgevoerd.
  • Castrol producten presteren en winnen ook in de extreme omstandigheden van de Formule 1, het WK rally, MotoGP, DTM, Truckracen en de 24u van Le Mans.

Door deze extreme focus op kwaliteit, beschikt u met Castrol VECTON, CRB en TRANSMAX over de meest doorontwikkelde en geteste smeermiddelen voor een efficiënt en betrouwbaar wagen- en machinepark. Meer weten? Neemt u dan contact op met ons via 0492-34 12 21 of [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen!