Van Kessel participeert in ambitieus innovatie programma voor waterstof en elektrificatie voor mobiliteit

Twee grote consortia van Nederlandse bedrijven in de mobiliteitssector, waaronder Van Kessel / Greenpoint, gaan samenwerken om doorbraken te realiseren in elektrificatie en waterstoftoepassingen in mobiliteit. Door samen te werken op het gebied van innovatie willen de deelnemende partijen Nederland een koppositie in groene mobiliteit bezorgen.

Green Transport Delta

In de consortia werken tientallen publieke en private partijen, onder de naam Green Transport Delta, intensief samen in twee innovatieprogramma’s voor de automotive, maritieme én luchtvaartsector. Grote bedrijven als VDL Groep, DAF Trucks, NXP Semiconductors en Bosal, MKB-bedrijven en startups zoals ELEO werken samen met kennispartners als TNO, Technische Universiteit Eindhoven en Maastricht University. RAI en Brainport Development tekenen voor het meerjarig programmamanagement van de consortia. De financiering wordt gedragen door de samenwerkende partijen en door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Innovatie in elektrificatie en waterstof

Green Transport Delta bestaat uit 2 onderdelen. Enerzijds het waterstof programma dat gaat inzetten op waterstofverbrandingsmotoren, brandstofcellen en een volgende generatie technologie voor waterstoftankinfrastructuur. Anderzijds het elektrificatie programma gericht op de ontwikkeling van innovatieve batterijpakketten en -managementsystemen, alsook het inrichten van een slimme laadinfrastructuur en processen om batterijen veilig te recyclen.

Binnen het elektrificatieprogramma is Van Kessel nauw betrokken bij de realisatie en inzet van een 1000 kWh Ultra Fast Charger voor wegverkeer.