Van Kessel opent nieuwe Greenpoint Clean Energy Hub in Ede

In het Gelderse Ede hebben wij een nieuwe Greenpoint locatie in gebruik genomen. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een traditioneel tankstation. In werkelijkheid wordt Greenpoint Ede een echte ‘Clean Energy Hub’, oftewel een tank- en laadlocatie waar verschillende duurzame brandstoffen beschikbaar zijn.

Deze gloednieuwe locatie ligt vlakbij het knooppunt van de A30 met de A12 en bestaat uit 4 onderdelen; een Greenpoint tankgedeelte voor bestelauto’s en trucks (met onder meer HVO hernieuwbare diesel en TRAXX premium diesel), een BP tankstation voor auto’s, een shop/horeca gedeelte van Tanq+ en snelladers voor elektrische auto’s. Op korte termijn volgt uitbreiding met een waterstof tankstation.

Fossielvrije diesel

Wat maakt deze locatie nu zo ‘clean’? Allereerst zijn er pompen voor auto’s en voor trucks met HVO hernieuwbare diesel aanwezig. HVO diesel is de ideale brandstof om bestaande dieselauto’s te verduurzamen. Deze dieselsoort wordt niet uit aardolie, maar wel uit hernieuwbare grondstoffen zoals afgewerkte plantaardige oliën geproduceerd. Hiermee is het mogelijk om de CO2 uitstoot van het huidige dieselwagenpark in één klap met 90% te reduceren. Bij Greenpoint Ede wordt zowel HVO100 als HVO20 aangeboden.

Snelladers

De ligging van Greenpoint Ede vlak langs twee snelwegen leent zich ook uitstekend voor snelladers voor elektrische voertuigen. Voor autorijders die onderweg even willen bijladen, zijn twee 150kW snelladers met Combo CCS en Chademo stekkers aanwezig. Dankzij het hoge vermogen van de laadpalen kan een doorsnee elektrische auto binnen 30 minuten weer voor 80% bijladen. Wachtende bestuurders kunnen terecht in de moderne Tanq+ shop met een uitgebreide bakery met verse broodje en snacks.

Voorsorteren op waterstof

Daarnaast werken wij hard aan een waterstof tankpunt op deze nieuwe locatie. De provincie Gelderland is groot voorstander van waterstof en is in gesprek met verschillende bedrijven uit de regio die graag waterstof willen inzetten in verkeer en industrie. De vergunningsprocedure voor de bouw van een waterstoftankstation is inmiddels opgestart.

Praktische informatie Greenpoint Ede

Adres:
Bonnetstraat 43, 6718 XN Ede
(aan afslag 1 Ede van de A30)

Beschikbare brandstoffen en energie:
HVO100 hernieuwbare diesel
HVO20
TRAXX Diesel
Diesel
AdBlue
Euro 95
Ultimate 98
Ultimate diesel
Laadpalen 150kW
Op korte termijn: waterstof