Van Euro 95 E5 naar Euro 95 E10

Vanaf 1 oktober zijn alle tankstations in Nederland waar meer dan één soort benzine verkrijgbaar is, verplicht om E10 aan te bieden. Dit betekent dat op onze en bijna alle andere tankstations in Nederland de huidige Euro 95 E5 wijzigt naar Euro 95 E10.

Waarom?

Om te voldoen aan de EU-wetgeving heeft de Tweede Kamer bepaald dat E10 op grote schaal beschikbaar moet zijn. De introductie van E10-benzine in Nederland zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot van benzine minder wordt en is daarmee beter voor het klimaat. In omliggende landen zoals België en Duitsland is E10 al langere tijd beschikbaar.

Wat is E10?

E10 is een Euro 95 benzine waar tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol in zit. De ‘E’ staat voor bio-ethanol, dat is alcohol gemaakt uit afval en/of landbouwgewassen. De 10 staat voor het maximale percentage. E10-benzine is alleen geschikt voor benzinevoertuigen.

Kunnen alle auto’s probleemloos E10 benzine tanken?

Voor de meeste benzineauto’s (90%) geeft E10 geen problemen, er kan probleemloos overgestapt worden naar E10. Voor ongeveer 10% van de auto’s geldt dat ze niet geschikt zijn voor het gebruik van E10 (met name oudere auto’s). Om dit te controleren kunt u de check doen via www.e10check.nl. Bij voertuigen met een eerste registratie na 12 oktober 2018 staat op een sticker bij de tankvulmond aangegeven of de auto wel of niet geschikt is voor het gebruik van E10. Bij twijfel adviseren wij u contact op te nemen met uw garagehouder.

Hoe staat E10 op de pomp aangegeven?

Op het tankpistool wordt het wettelijk verplicht etiket met E10 geplaatst. De benaming Euro 95 blijft op pomp staan zodat dit herkenbaar voor u blijft.

Vragen? Klik hier voor de veel gestelde vragen of neem contact met ons op.