Van Berkel Groep pakt CO2-uitstoot aan met hoogwaardige dieselbrandstof

Van Berkel Groep uit Schijndel heeft een nieuwe stap voorwaarts gezet naar een duurzame en klimaatvriendelijke bedrijfsvoering. Vanaf 2018 rijden de vrachtwagens en mobiele machines van dit Brabantse bedrijf op TRAXX Diesel van Van Kessel Olie, een dieselbrandstof die zuiniger is en minder CO2 en andere emissies veroorzaakt. De keuze voor TRAXX Diesel levert een grote bijdrage aan de jaarlijkse CO2-reductiedoelstellingen van Van Berkel.

Van Berkel is gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-prestatieladder, een instrument voor het reduceren van CO2 uitstoot. Om dit te realiseren worden initiatieven onderzocht en waar mogelijk toegepast. Eén van de initiatieven die onderzocht werden, is het gebruik van TRAXX Diesel, een brandstofkwaliteit die gebruik maakt van additieven om het verbrandingsproces van de diesel te optimaliseren.

Minder brandstof, minder CO2

Tijdens een pilotproject tankten drie vrachtwagens gedurende zes maanden TRAXX Diesel bij een nabijgelegen tankstation van brandstofleverancier Van Kessel Olie. De verbruikscijfers werden nauwlettend vergeleken met de verbruikscijfers van voor de testperiode én die van andere vrachtwagens. Resultaat: met TRAXX Diesel daalde het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – van de drie testvrachtwagens met 2,5%. Voldoende reden voor Van Berkel om haar wagenpark op TRAXX Diesel te laten rijden.

Directeur Hein van Berkel licht toe: “We zijn tevreden dat we met TRAXX Diesel een bewezen oplossing hebben gevonden om onze grootste bron van CO2-uitstoot, namelijk ons wagen- en machinepark, aan te pakken. Naast de beschikbare onderzoeken kritisch bekeken te hebben, heeft deze brandstof zich in de praktijk bij ons bewezen. Het feit dat onze brandstofleverancier Van Kessel Olie zelf Lean & Green gecertificeerd is en op een klimaatneutrale manier brandstof levert, sluit ook mooi aan bij onze eigen duurzaamheidsvisie.”

Brabants familiebedrijf

Van Berkel Groep is een familiebedrijf van Brabantse bodem, dat sinds de oprichting in 1955 is uitgegroeid tot een veelzijdige, flexibele organisatie met ruim honderdzeventig medewerkers, acht locaties en een uitgebreid machinepark. Van Berkel is op tal van terreinen actief; landschap en infrastructuur, productie van secundaire bouwstoffen, productie van biomassa en bodemverbeteraars en multimodale logistiek. Meer informatie: www.vanberkelgroep.eu

Zuinige, schone en betrouwbare diesel

TRAXX Diesel is een kant-en-klare kwaliteit dieselbrandstof die het potentieel van moderne dieselmotoren maximaal benut. Dankzij zijn sterke reinigende werking blijven injectoren schoner en door het extra hoge cetaangetal verloopt de verbranding sneller. Hierdoor haalt TRAXX Diesel structureel het maximale rendement uit elke verbranding. Dit maakt TRAXX Diesel zuiniger, schoner en betrouwbaarder dan reguliere diesel. Meer informatie: www.traxx-diesel.nl