TRAXX lanceert klimaatneutrale diesel die CO2 reduceert en restuitstoot compenseert

Brandstofleverancier TRAXX brengt een klimaatneutrale versie van haar diesel op de markt onder de naam TRAXX Zero. Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – van dieselmotoren. De resterende CO2-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken.

Voor veel bedrijven is hun wagen- of machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO2-uitstoot. Ondernemers zijn zich bewust van hun rol in de klimaatverandering, maar voor de bedrijfsvoering zijn vrachtwagens en machines vaak onmisbaar. Met TRAXX lopen dieselmotoren zuiniger, waardoor ook de CO2-uitstoot afneemt. Er blijft echter altijd een bepaalde CO2-restemissie over, die TRAXX aanpakt door investeringen in andere vormen van duurzame energie zoals windmolens. Met het positieve CO2-effect dat hierdoor ontstaat, wordt dan de eigen resterende CO2-uitstoot geneutraliseerd.

Gecertificeerd klimaatneutraal
Voor de CO2-compensatie is TRAXX een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Climate Neutral Group selecteert klimaatprojecten die gegarandeerd elders CO2 reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals TüV. Na afloop van elk kalenderjaar stelt Climate Neutral Group certificaten op voor TRAXX Zero gebruikers, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde CO2.

Scoor op de CO2-Prestatieladder, Lean & Green en aanbestedingen
Met TRAXX Zero hebben bedrijven niet alleen milieutechnisch maar ook commercieel sterke troeven in handen. Zo kan met de CO2-reductie van TRAXX Zero prima voldaan worden aan de eisen van de CO2-Prestatieladder, het Lean & Green programma of duurzaamheidscriteria in (EMVI-) aanbestedingen. En met de CO2-compensatie kan men zich concreet onderscheiden van directe concurrenten die ook aan de slag zijn met duurzaamheid.

De introductie van een klimaatneutrale diesel past in de strategie van TRAXX om zuinige, schone en rendabele brandstoffen aan te bieden aan de zgn. thuistankmarkt, waarin TRAXX één van de marktleiders is. Bart De Keuster, product manager van TRAXX: “Met TRAXX Zero kunnen bedrijven de CO2-impact van hun wagen- of machinepark volledig neutraliseren. Natuurlijk zijn er nog andere brandstoffen op de markt die ook tot een lagere CO2-footprint leiden, maar geen enkele brandstof doet dat zo kostenefficiënt als TRAXX Zero. Bovendien voldoet TRAXX Zero aan de EN590 norm, wat van belang is voor fabrieksgaranties van motoren, en voorkomt het de houdbaarheidsproblemen van sommige biodiesels.”

Ook klimaatneutraal tanken?
Van Kessel Olie is officieel distributeur van TRAXX brandstoffen. Meer weten over de duurzame én commerciële voordelen van TRAXX Zero? Neem dan contact op met onze medewerkers op het telefoonnummer 0492-34 12 21 of via [email protected]