Tim Lips onderweg naar de North Holland Horse Trials

Dit weekend zijn de North Holland Horse Trials en Tim Lips zal hier zijn seizoen starten. Samen met Van Kessel Olie als trotse sponsor én supporter zal Tim aan de start verschijnen.

Voor sommige is het seizoen al eerder begonnen, maar voor Tim start het dit weekend in Oudkarspel. De North Holland Horse Trials is altijd de eerste in Nederland georganiseerde internationale wedstrijd van het seizoen. Het is Tim’s derde keer dat hij deel gaat nemen aan deze wedstrijd en er bewust voor kiest om Oudkarspel als “Kick Off” van het seizoen. Hij neemt zijn drie toppaarden mee en wel te kennen zijn Olympisch Paard Bayro en zijn twee beloftes voor de toekomst, Lacoste en Eclips.

Waarom juist deze wedstrijd?

“Ik kom er al jaren, het is een fijne wedstrijd, super georganiseerd en de faciliteiten zijn uitstekend. De dressuur- en springpistes zijn op speciaal aangelegde zandbodems. Dit houdt in dat bij vele regenval, iedere combinatie onder zeer goede en dezelfde omstandigheden kan starten. Daarnaast is de cross mooi rustig opgebouwd. Zodat je genoeg tijd krijgt om in je ritme te komen.”

Bayro

Hij start Bayro in de CIC 2*. De internationale klasses lopen op, van de korte (CIC) 1*, lange (CCI) 1*, korte 2*, lange 2*, korte 3*, lange 3* en de lange 4* (deze zijn schaars).

“Ook voor mij gaat het seizoen dan nu ook echt beginnen! Ik start mijn toppaard Bayro in de korte CIC2*. Hij heeft natuurlijk al wel Olympische Spelen gelopen, maar ik start hem nu op een lager nivo. Dit omdat ik deze wedstrijd wil gebruiken om ritme op te doen en als voorbereiding op de wedstrijden op het hoogste nivo die dit seizoen nog gaan komen. Normaliter ga je met de toppaarden voor zo’n wedstrijd temporiseren, maar met Bayro heb ik dit bewust minder gedaan. Deze trainingen zijn zeer intensief en hij zal zijn energie nog genoeg nodig gaan hebben verderop in het seizoen, vandaar deze keuze. Hij voelde in de aanloop naar deze wedstrijd goed aan en hij zit lekker in zijn vel. Al zou het gek zijn als ik nu zou zeggen, dat Bayro in topvorm is. Zijn eerste piekmoment dit jaar zal zijn in Juni tijdens de lange CCI4* van Luhmuehlen!”

Lacoste

Lacoste start Tim in de lange CCI2*. Dit is hetzelfde nivo als dat Bayro gaat lopen, alleen op een langere afstand.

“Ik ben benieuwd hoe Lacoste voor het eerste de lange 2* aan gaat pakken. Vorig jaar heeft ze de korte 2* gelopen en nu voor het eerste de lange 2*. De korte 2* is ongeveer 3600m en de lange +/- 4500m. Je zou zeggen dat die paar meter niet zoveel uitmaakt, maar je voelt wel zeker een verschil bij de paarden. De laatste weken merk ik dat ze in de juiste vorm aan het groeien is en hoop ik dus op een mooi resultaat.”

Eclips

Eclips is de belofte van Tim die vorig jaar is aangekocht. Voorheen reed de Nederlandse amazone Renske Kroeze dit paard op korte 2* nivo.

“We moeten nog wel erg aan elkaar wennen. Ik ga hem starten in de lange 1* en dus niet direct ook een 2*, zoals de andere paarden die ik bij heb. We zijn relatief gezien nog maar kort een combinatie samen, ben benieuwd hoe Eclips reageert op bepaalde situaties. De ene keer voelt hij beter aan als de andere keer, echt gecrosst samen dat hebben we ook nog niet gedaan. Dus we hebben samen dit weekend de vuurdoop. Daarom ga ik er ook niet vanuit dat we een mega prestatie gaan neerzetten, al heb ik wel hoge verwachtingen van dit paard en gaan we voor het lange termijn denken!”

De North Holland Horse Trials vinden plaats van 13 t/m 15 april 2018 in Oudkarspel. Het laatste nieuws over Tim kan je vinden op www.timlips.nl of volg hem via social media. Wij wensen Tim heel veel succes aankomend weekend!

Printversie