Predicaat Hofleverancier voor Van Kessel

Bij de viering met het personeel van het 100-jarig bestaan van Van Kessel Olie B.V. uit Milheeze ontving op 26 maart directeur-eigenaar Joan van Kessel het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Ter ere van deze eervolle onderscheiding onthulde burgemeester Van Veen het wapenschild dat hoort bij het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

De basis voor het huidige bedrijf werd in 1921 gelegd door Jan van Kessel, de grootvader van de huidige eigenaar. Hij begon als vrachtrijder voor de NV Helmondse Bouwmaterialenhandel en Kolenhandel. In de afgelopen 100 jaar is het bedrijf van een éénpersoons lampolie en kolenhandel uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zuid- en West-Nederland met inmiddels zo’n 100 medewerkers, 36 tankstations en een wagenpark van 26 tankwagens.

Vanuit het hoofdkantoor in Milheeze worden brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen geleverd aan zakelijke relaties in landbouw & loonwerk, landbouwmechanisatie, transport, grondverzet, industrie, garagebedrijven en tankstations. Daarnaast focust men op de energietransitie met diverse initiatieven voor duurzame brandstoffen, laadpleinen voor elektrische voertuigen en waterstof tankstations.

Van Kessel Olie B.V. is het vijfde bedrijf in de gemeente Gemert-Bakel dat het recht heeft gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

100 jaar Van Kessel: een tijdreis doorheen de geschiedenis van ons bedrijf