Nieuw LNG en CNG tankstation op Goeree-Overflakkee geopend

In Oude-Tonge, aan het kruispunt van de N59 en N215, hebben Van Kessel Olie en Rolande een nieuw LNG en CNG tankstation in gebruik genomen. Het maakt deel uit van het Greenpoint multifuel tankstation van Van Kessel Olie waar nu – naast conventionele diesel en benzine – maar liefst 7 alternatieve brandstoffen kunnen getankt worden.

LNG, Liquified Natural Gas oftewel vloeibaar gemaakt aardgas, is momenteel een belangrijk dieselalternatief voor zwaar en/of langeafstand vrachtverkeer. Om verschillende redenen. Allereerst is een motor op LNG schoner dan een Euro 6 dieseltruck; de uitstoot van fijnstof, NOx en CO2 is significant lager. Daarnaast hebben LNG-trucks een groot actieradius tot wel 1.600 km. Verder zijn LNG-motoren zeer stil en dus uitstekend geschikt voor dagranddistributie.

Ook kan er hoogcalorisch CNG, ofwel Compressed Natural Gas, getankt worden. Hoogcalorisch CNG wordt gewonnen uit LNG, heeft een hoger methaangehalte en bevat daardoor ongeveer 15% meer energie dan traditioneel CNG gewonnen uit aardgas. CNG is voornamelijk voor personen-, bestel- en lichte vrachtwagens geschikt. Op termijn zal worden doorgeschakeld naar Bio-LNG en Bio-CNG/groengas.

Het station is het resultaat van een samenwerking tussen Rolande uit Tilburg en Van Kessel Olie uit Milheeze. Oude-Tonge is het 2de LNG en CNG vulpunt dat door beide Brabantse bedrijven gezamenlijk wordt geëxploiteerd. De andere locatie bevindt zich in Veghel aan de Doornhoek.

Het nieuwe Greenpoint tankstation in Oude-Tonge biedt naast conventionele diesel en benzine een breed assortiment aan duurzame alternatieven aan zoals LNG, CNG, HVO biodiesel, GTL diesel, diesel met CO2-compensatie, benzine met bio-ethanol en een snellader voor elektrische auto’s.