HYRES2: Vier waterstof tankstations voor (vracht)verkeer

Het HYRES2 project wil vier waterstof tankstations langs het Trans-Europees vervoersnetwerk (TEN-T) in Nederland realiseren. Hiermee willen projectpartners Van Kessel en Vissers Energy Group waterstof breder beschikbaar maken voor (vracht-)wegverkeer om zodoende de overgang van fossiele naar duurzame mobiliteit te faciliteren.

Veghel, Asten, Sliedrecht en Tegelen

Concreet gaan de partners binnen het HYRES2 project waterstof tankstations realiseren in Veghel, Asten, Sliedrecht en Tegelen. De waterstof tankstations zullen openbaar toegankelijk zijn voor personenauto’s, bestelwagens en (zware) vrachtwagens en zullen bijdragen aan de invulling van een alternatieve brandstofvoorzieningsinfrastructuur langs het TEN-T-netwerk in Europa om zodoende de klimaatverandering aan te pakken in overeenstemming met de Europese Green Deal.

HYRES2 wordt medegefinancierd door het programma Connecting Europe Facility (CEF) van de Europese Unie, dat bijdraagt aan de implementatie van het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T) door belangrijke projecten te financieren om de infrastructuur te verbeteren en bestaande knelpunten weg te werken, en tegelijkertijd duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen te promoten. Deze projecten bestrijken alle EU-lidstaten en alle vervoerswijzen (weg, spoor, zee, binnenwateren, lucht) en ondersteunen vervoersmodaliteit, logistiek en innovatie.

DISCLAIMER; In deze publicatie wordt slechts de mening van de auteur weergegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Interesse in waterstof?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden en tanklocaties van waterstof voor (vracht)verkeer? Neem dan nu contact op met één van onze energietransitie specialisten, zij gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op!