Hoe ziet onze nieuwe waterstof tankwagen eruit?

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe waterstof-tankwagen voor Van Kessel door Wystrach GmbH. Bij Van Kessel zijn we al geruime tijd actief bezig met de ontwikkelingen op het gebied van waterstof, en deze tankwagen zal ons in staat stellen om waterstof zelf te gaan vervoeren. Hiermee gaan we onder andere waterstof aangedreven (bouw)machines op werklocaties bevoorraden. Doordat er direct van de wagen af getankt kan worden, kunnen de machines op welke plek dan ook van waterstof worden voorzien.

Inhoud tankwagen

Hoewel de tankwagen aan de buitenkant op het eerste gezicht lijkt op een reguliere vrachtwagen, maakt de binnenkant hem beslist bijzonder. Het waterstof wordt namelijk opgeslagen in 40 rechtopstaande lichtgewicht composiet cilinders onder een druk van 500 bar. Op de bijgevoegde afbeelding ziet u een bovenaanzicht van de oplegger, wat een duidelijker beeld van de indeling geeft.

Veiligheid

Na elke tankbeurt worden de leidingen zorgvuldig drukvrij gemaakt door ze te spoelen met stikstof. Dit proces draagt bij aan het maximaliseren van de veiligheid. Daarnaast houdt ingebouwde elektronica voortdurend belangrijke parameters in de gaten, zoals temperaturen en drukniveaus in de cilinders.
Dankzij een 15 meter lange vulslang kunnen we waterstofmachines snel en efficiënt bevoorraden met een druk van 350 bar. De nozzle is identiek aan die van waterstoftankstations.

Blijf op de hoogte

We kunnen niet wachten om deze oplegger toe te voegen aan ons wagenpark. Houd het nieuws van Van Kessel in de gaten of volg ons op LinkedIn om updates te ontvangen over de waterstof-tankwagen en andere interessante onderwerpen.

Bovenaanzicht waterstof tankwagen