Diesel met CO2-compensatie: hoe werkt dat?

Wilt u op een betaalbare en eenvoudige manier CO2-neutraal rijden of werken? Dan is CO2-compensatie een laagdrempelige oplossing om dat te doen en zo uw (eerste) stappen richting duurzaamheid te zetten. Hoe? Met onze TRAXX Zero dieselbrandstof!

TRAXX is een dieselbrandstof die de CO2-impact van dieselmotoren helemaal naar nul brengt, door CO2-reductie en CO2-compensatie op een slimme manier te combineren. Allereerst zorgt TRAXX voor een optimale verbranding in de motor, dit verlaagt het verbruik en reduceert daarmee CO2. Vervolgens wordt de resterende CO2-uitstoot volledig gecompenseerd door VCS-gecertificeerde duurzame energieprojecten.

Wat is CO2-compensatie eigenlijk?

CO2-compensatie is een methode waarbij een bepaalde CO2-(rest)uitstoot op een andere plek verminderd of voorkomen wordt. Door te investeren in duurzame energieprojecten, behaalt u CO2-winst. Denk bijvoorbeeld aan een investering in wind- of watermolens die groene stroom opwekken. De CO2-winst die daar behaald wordt, neutraliseert (dus compenseert) feitelijk uw eigen CO2-uistoot. Hierdoor werkt uw bedrijf klimaatneutraal.

Bekijk hier de infographic: Wat maakt TRAXX Zero klimaatneutraal.

Hoe wordt CO2-compensatie gecontroleerd?

TRAXX Zero maakt uitsluitend gebruik van CO2-compensatieprojecten die voldoen aan de Verified Carbon Standard (VCS). Onafhankelijke auditoren controleren dan regelmatig of het CO2-project (nog steeds) aan alle certificeringsvoorwaarden voldoet. Vervolgens valideren en certificeren zij het project, zodat het CO2-voordeel effectief en onderbouwd kan ingezet worden voor CO2-compenseren.

Is CO2-reduceren met biobrandstof of elektrische machines praktisch of kostentechnisch nu nog niet haalbaar? Dan is TRAXX Zero diesel met CO2-compensatie een snel toepasbaar, laagdrempelig en betaalbaar alternatief om morgen al volledig CO2-neutraal te rijden of draaien. Neem vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie en voorwaarden.