Greenpoint tankstation met duurzame brandstoffen opent deuren in Oude-Tonge

Aan het kruispunt van de N59 en N215 in Oude-Tonge kunnen vanaf heden 4 duurzame brandstofsoorten worden getankt. Het nieuwe tankstation in de kleuren van Greenpoint biedt naast conventionele diesel en benzine ook duurzame alternatieven aan zoals HVO biodiesel, GTL diesel, diesel met CO2-compensatie en benzine met bio-ethanol. Op korte termijn volgen een snellader voor elektrische auto’s en gasvormige brandstoffen zoals LNG en CNG. In 2019 moet ook waterstof kunnen worden getankt.

Inspelen op Goeree-Overflakkee energieneutraal in 2020

Tankstation Greenpoint Oude-Tonge is een initiatief van lokale ondernemer Tonnie van Peperstraten en tankstationexploitant Van Kessel Olie. Met dit multi-fuel tankstation spelen zij in op de ambitie van Goeree-Overflakkee om in 2020 energieneutraal te zijn. Het tankstation is voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers toegankelijk. Er kan getankt worden met alle courante bankpassen, creditcards en de zakelijke tankpassen van BP Routex, Total, Argos, DKV, Multi Tank Card en Van Kessel Olie.

Uitbreiding met LNG, CNG en waterstof

Naast het traditionele tankgedeelte met vloeibare brandstoffen, zal in het najaar ook een tankgedeelte voor gasvormige brandstoffen zoals LNG en hoogcalorisch CNG gebouwd worden. LNG staat voor Liquified Natural Gas en is een klimaatvriendelijk en stil alternatief voor zware vrachtwagens. CNG, ofwel Compressed Natural Gas, is voornamelijk voor personen- en bestelwagens geschikt. Op termijn zal worden doorgeschakeld naar Bio-LNG en Bio-CNG/groengas.

Daarnaast wordt druk gewerkt om in 2019 waterstof aan de pomp beschikbaar te stellen. Idealiter gaat het dan om groene waterstof geproduceerd uit duurzame energie van wind- of zonne-energieparken op Goeree-Overflakkee. Hiervoor is Greenpoint actief participant in het Waterstofconvenant Zuid-Holland.

Over Greenpoint

Tankstation Greenpoint Oude-Tonge is een initiatief van de van Peperstraten Group en Van Kessel Olie. Van Peperstraten Group uit Goeree-Overflakkee is de initiator van het Greenpoint concept met projecten in o.a. zonne- en windenergie, (bio-)LNG en waterstofproductie. Van Kessel Olie uit Noord-Brabant is een toonaangevende handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen, tankstations en tankpassen.

Het Greenpoint netwerk telt reeds 5 tankstations in Veghel (2x), Uden, Nieuwkuijk en Oude-Tonge. Daarnaast wordt volop gewerkt aan nieuwe tanklocaties in Heesch, Zeewolde, Cuijk, Ede en Sliedrecht. Meer info: www.greenpointfuels.nl

Over onze brandstoffen

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) is synthetische biodiesel op basis van afval- en reststromen zoals bv. dierlijke vetten.
GTL (Gas-to-Liquids) is synthetische dieselbrandstof gemaakt uit aardgas.
TRAXX Zero is dieselbrandstof die minder CO2 uitstoot en de dan nog resterende uitstoot compenseert middels duurzame energieprojecten.
Blue One 95 is euro 95 benzine met 10% bio-ethanol.
LNG (Liquified Natural Gas) is vloeibaar gemaakt aardgas en met name geschikt voor zware vrachtwagens.
CNG (Compressed Natural Gas) is gecomprimeerd aardgas en met name geschikt voor personen-, bestelwagens en lokaal transport.

Meer informatie over onze brandstoffen vindt u hier: www.greenpointfuels.nl/producten/

Wilt u meer weten over tanken bij Greenpoint, over de Van Kessel Olie tankpas of over onze duurzame brandstoffen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers op het nummer 0492-34 12 21 of per email naar [email protected]