Greenpoint netwerk breidt verder uit met tanklocatie in Milheeze

Het tankstation bij het Van Kessel hoofdkantoor in Milheeze, is in een nieuw fris jasje gestoken. De luifel heeft de kleuren van Greenpoint, het multi-fuel tank- en laadconcept van Van Kessel, gekregen. Met deze nieuwe Greenpoint locatie telt het concept inmiddels al 11 locaties in Nederland.

Stapsgewijs van fossiel naar duurzaam

Van Kessel lanceerde in 2015 het Greenpoint tank- en laadconcept om de toenemende vraag naar duurzame brandstoffen zoals hoogwaardige (hernieuwbare) diesel, LNG, CNG, elektrisch laden en op termijn waterstof te faciliteren. Veel bedrijven willen namelijk de CO2 voetafdruk van hun wagenpark verkleinen. Tegelijkertijd kunnen zij niet zomaar hun gehele wagenpark van vandaag op morgen vervangen door aangepaste voertuigen. Dat is ook het uitgangspunt van Greenpoint: duurzame brandstoffen beschikbaar maken voor een stapsgewijze en economisch verantwoorde transitie van fossiele naar duurzame energie.

2 duurzame dieselalternatieven

Het nieuwe Greenpoint tankstation in Milheeze onderscheidt zich door reducerende en CO2-neutrale dieselsoorten aan te bieden. Zo kan er HVO20 worden getankt, dit is een fossielarme diesel dat bestaat uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) geblend met diesel. Door deze blend ontstaat er een hoogwaardige dieselbrandstof die  de CO2 footprint met 18% reduceert.

Daarnaast is er ook TRAXX Zero, deze EN590 dieselbrandstof reduceert door een efficiëntere verbranding de uitstoot van CO2, fijnstof en stikstof. Alle dan nog resterende CO2-emissies worden volledig gecompenseerd middels VCS gecertificeerde duurzame energieprojecten waardoor het volledig CO2-neutraal is.

Op korte termijn zal het aanbod verder uitgebreid worden met elektrische laadpalen.

Contactloos betalen en zakelijke tankpassen

Zowel personenauto’s als vrachtwagens kunnen bij Greenpoint Milheeze tanken. Voor deze laatste zijn highspeed pompen en AdBlue aanwezig. Er kan getankt worden met bankpassen (pinnen), creditcards en met de zakelijke tankpassen van BP Routex, Tanx, Total, Argos, Lukoil, DKV, Multi Tank Card, Travelcard, EDC en natuurlijk de Van Kessel tankpas.

Vanaf nu kan ook 24/7 aan de betaalpaal veilig en snel contactloos betaald worden met een bankpas of smartphone.

Door het toegankelijk maken van duurzame en schone alternatieven voor diesel wil Van Kessel de stap naar een CO2 neutraal wagenpark verkleinen. Daarnaast weten steeds meer bedrijven de weg naar de brandstofspecialist te vinden voor advies omtrent verduurzaming. Wat zijn de verschillen tussen de schonere alternatieven voor diesel? Welke voordelen bieden ze? En wat moet u als ondernemer doen om over te schakelen op CO2 neutrale brandstoffen? Van Kessel staat klaar als leverancier en kennispartner in uw zoektocht naar de beste keuzes.

Bekijk al onze duurzame brandstoffen