Geslaagde North Holland Horse Trials voor Tim Lips

Tim Lips’ eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. De door Van Kessel Olie gesteunde ruiter keert huiswaarts met een goed gevoel en veel informatie over hoe hij zijn verdere seizoen gaat inkleden. Tim is erg tevreden hoe het is gegaan. “Ik heb naar behoren gepresteerd, mijn verwachtingen zijn uitgekomen over hoe de paarden er voor zouden staan en dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen. Vooral met het oog op de belangrijke wedstrijden die nog gaan komen.”

Tim sluit de North Holland Horse Trials winnend af met Bayro en was zowel met Lacoste in de lange 2* als met Eclips in de lange 1*, 6de ! Daarmee zette Tim met alle drie de paarden het beste Nederlandse resultaat neer tijdens deze internationale wedstrijd.

Bayro

De eventing is te vergelijken met een hippische triatlon. De eerste discipline van deze sport is de dressuur. In Oudkarspel begon de dressuur op vrijdag. “Bayro had wat spanning tijdens de proef, waardoor we wat kleine foutjes kregen. Ik had deze keer onze voorbereiding een beetje aangepast, geen extra training in de ochtend, dat heeft hij dus wel echt nodig! Dus volgende keer beter managen!”

Na de dressuur stonden Tim en Bayro toch nog 4de met een kleine achterstand op de nummer 1. Omdat Bayro startte in de korte 2* was het op zaterdag zowel het springen als de cross. “Bayro ging fantastisch. Hij sprong super en tijdens de cross gaf hij me het goede gevoel voor de rest van het seizoen. We wonnen de korte 2*!!” De pijlers voor Bayro, in het eerste gedeelte van het seizoen, zullen de 3* van Wiesbaden en de 4* van Luhmuehlen zijn!

Lacoste

Lacoste startte Tim in de lange CCI2*. “Tijdens de dressuur voelde ze zeer goed aan en was echt in vorm. Na de dressuur stond ik in het tussenklassement met Lacoste 5de. Mooie uitgangspositie voor de volgende dag, de cross dag!! De Cross Country is voor onze sport D-Day en heb nadat ik meerdere malen dit parcours gelopen had, duidelijk voor ogen hoe ik ging rijden. Mijn plan was helder!”

Tim was met Lacoste, op zaterdag tijdens de cross foutloos, maar buiten te tijd en moest helaas tijdfouten noteren. Hij zakte terug naar de 13de plaats. Daarentegen op zondag, tijdens het springen, ging het beter en reed foutloos binnen de tijd. Hierdoor klom hij weer enorm in het eindklassement en werd uiteindelijk 6de! “Lacoste heeft me doen voelen, vooral tijdens de dressuur en het springen, dat ze op het hele goede nivo zit. In de cross ook, alleen nu de snelheid nog, daar zullen we serieus aan moeten gaan werken. Hierin moeten we nog wel stappen in gaan maken, maar dit lag wel in mijn verwachtingen. Ik heb het volste vertrouwen in dat dat gaat gebeuren. Lacoste zal nu een periode krijgen met geen wedstrijden, omdat ik haar sterker en fitter wil gaan maken voor de 3* wedstrijden. Dat zal hopelijk gaan lukken voor de 3* van Renswoude, eind Mei.”

Eclips

Dit weekend was het met Eclips de allereerste wedstrijd met Tim samen. Het was spannend, hoe hij op bepaalde situaties zou gaan reageren. “De dressuur ging een beetje zoals verwacht. Super goede oefeningen werden afgewisseld met grote fouten. Dit omdat hij erg bang was van een blauw reclamebord. Tijdens de cross ging Eclips super, trok aan op alle hindernissen en was erg gretig. Ook hij gaf me het goede gevoel en biedt hoop voor de toekomst!”

“Als je op de laatste dag, met allebei je paarden een hele fijne foutloze ronde rijdt binnen de tijd, kun je niks anders als enorm tevreden zijn! Ook Eclips was fijn te rijden en had geen last van de zware cross dag op zaterdag. Ik heb gemerkt met Eclips dat ik met hem vooral nog veel wedstrijd ervaring op moet doen. Daarom ga ik over 3 weken met hem al naar de 2* van Kronenberg. Een klasse hoger, maar dit heeft hij bij zijn vorige amazone ook gelopen en verwacht dat dat niet het probleem gaat zijn en dus zeker te doen. In het kort samengevat: Ik heb dus veel informatie gekregen dit weekend en ga hiermee thuis aan de slag!”

Printversie