Dakar Rally: Tweede poging Herwin Hopmans wél raak!

In 2005 begon Herwin Hopmans totaal onwetend aan de Dakar Rally. In een heftige zandstorm in Mauritanië moest hij opgeven. Bij zijn tweede poging, deze keer in Zuid-Amerika en met veel meer ervaring, lukt het wel. De door Van Kessel Olie gesteunde motorrijder uit Langenboom haalde zonder grote problemen de finish van de Dakar Rally 2019.

Vooraf had Hopmans het zelf eigenlijk niet verwacht, bekende hij aan de meet van de laatste etappe. “Ik was bang voor de duinen, dat ik dat niet zou kunnen. Ik was zo onrustig en onzeker voor de start, maar met de dag ging het beter en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Daardoor ging ik ook steeds lekkerder rijden. Het belangrijkste was zorgen dat ik niet viel.

Hopmans stond nog fit aan de finish, terwijl ook de laatste etappe nog door de duinen ging en vol gevaren zat. “Er stond iemand van de organisatie te wijzen, maar dat klopte volgens mij niet. Ik heb gewacht op Mirjam Pol, want die weet het wel. Die kan veel beter navigeren dan ik. Zij reed de kant op die ik dacht dat goed was, dus ik ben er achteraan gereden. Maar na een tijdje heb ik het tempo opgeschroefd en ben ik aangehaakt bij een groepje dat voorbij kwam. Gaan met die banaan! Ik heb mooi kunnen koersen en wat conditie betreft zou ik nog best vier etappes kunnen rijden.

Of er nog een volgende poging komt, nu deze is geslaagd, weet Hopmans nog niet. “Ik heb veel schik gehad, dat is zeker. Ik moet het allemaal maar eens rustig laten bezinken. Vanavond gaan we eerst een pilsje drinken en dan zien we wel.