Castrol introduceert MAGNATEC Hybrid met extra motorbescherming voor hybride auto’s

In 2025 zullen wereldwijd naar schatting 1 op de 4 verkochte auto’s een hybride aandrijving hebben. Hybrides werken echter anders dan auto’s met verbrandingsmotor, en dat heeft ook gevolgen voor de te gebruiken motorolie.

Hybride voertuigen combineren een verbrandingsmotor met een elektrisch aandrijfsysteem. Sommige hybrides hebben een kleine elektromotor die de conventionele motor enkel ondersteunt (bekend als mild hybrides). Anderen hebben krachtigere motoren die het voertuig volledig op elektrische kracht kunnen laten rijden (volledige hybrides of plug-in hybrides).

10 keer meer herstarten

Hybride auto’s maken gebruik van een kleinere verbrandingsmotor die tijdens het rijden regelmatig wordt uitgeschakeld. In stedelijk verkeer wordt de motor regelmatig slechts gedurende korte periodes gebruikt voordat er wordt overgeschakeld op elektrische kracht. Dit heeft enkele belangrijke gevolgen:

  • Tot 40 graden Celsius koeler dan een niet-hybride voertuig: Over het algemeen draait de motor tijdens stadsritten slechts kort voordat hij weer overschakelt op elektrische kracht, waardoor de temperatuur vaak tot 40 graden Celsius lager is.
  • 10 keer meer herstarten: Sommige hybride motoren kunnen tot wel 500.000 keer in hun levensduur stoppen, overschakelen op elektrische kracht en weer herstarten, dat is 10 keer meer dan bij een niet-hybride motor.
  • Meer verontreinigingen: Het zorgt ook voor meer verontreiniging, omdat water en andere verontreinigende stoffen zonder de extra warmte die door de motor wordt gegenereerd, niet verdampen.

Extra bescherming met Castrol MAGNATEC Hybrid

Deze uitdagingen maken het moeilijker voor conventionele motorolie om een optimale bescherming te bieden tegen motorslijtage bij hybride voertuigen. Juist daarom ontwikkelde Castrol een nieuw type motorolie: Castrol MAGNATEC Hybrid met DUALOCK-technologie. Deze olie bevat unieke DUALOCK moleculen die zich als een magneet vasthechten aan de kwetsbare motoronderdelen. Dit zorgt voor 50% betere bescherming tegen motorslijtage bij lage temperaturen en herstarts.

Deze nieuwe olie is ontwikkeld met de HYSPEC methode, dit is de nieuwe technische standaard van Castrol voor hybride oliën. Op basis van haar kennis van de uitdagingen waarmee hybride motoren te maken hebben, heeft Castrol 15 motortests geselecteerd en aangevuld met haar eigen op maat gemaakte tests. Dit stelde Castrol in staat om een geloofwaardige en strenge hybride standaard te ontwikkelen op basis van drie belangrijke factoren: verontreinigingen, onderbroken werking van de motor en systeemefficiëntie.

Castrol MAGNATEC Hybrid is verkrijgbaar in drie viscositeiten: 0W-16, 0W-20 en 5W-30. Neem vrijblijvend contact op met ons voor meer informatie en voorwaarden.