Castrol introduceert nieuwe duurzamere verpakkingen

Castrol heeft aangekondigd dat ze haar wereldwijde verpakkingen gaat vernieuwen. Alle oude verpakkingen worden vervangen door nieuwe duurzamere verpakkingen, waardoor er efficiënter gewerkt wordt. Bij dit proces is er rekening gehouden met drie pijlers, namelijk: eenvoud, kwaliteit en duurzaamheid. Binnen deze pijlers zijn er verschillende aanpassingen gemaakt.

Eenvoud

Castrol zal haar aanbod van meer dan 200 verschillende vormen en maten van verpakkingen verminderen tot één vorm in slechts acht maten wereldwijd (vier maten in de EU). De verpakkingskleuren worden verminderd van meer dan 100 naar slechts 10 kleuren. Het aanbod van dopmaten wordt vereenvoudigd met 2 maten en 2 kleuren.

Daarnaast hebben enkele producten van Castrol een nieuwe naam gekregen. Bekijk ze hier. 

Kwaliteit

Castrol vermindert het aantal leveranciers, waardoor ze minder afhankelijk zijn. Hierdoor zorgt Castrol ervoor dat leveringen beter bestand zijn tegen uitdagingen in het logistieke proces. Ook worden de nieuwe verpakkingen 100% sterker: de scherpe hoeken van de (oude) verpakkingen worden vervangen door ribbels, dit zorgt voor extra stevigheid.

Duurzaamheid

Het doel van de nieuwe verpakkingen is om het gebruik van plastic te verminderen van 60 ton plastic naar slechts 53 ton plastic. Daarnaast verminderen ze ook de CO2-uitstoot van 160 ton CO2 naar 137 ton CO2. Het handvat van de oude verpakkingen is verplaatst naar de hoek voor meer vormefficiëntie. Hierdoor kunnen de flessen makkelijker naast elkaar worden gezet, waardoor er meer ruimte is op één pallet en er meer verpakkingen tegelijk vervoerd worden.

De nieuwe duurzamere verpakkingen van Castrol worden vanaf augustus 2023 automatisch vervangen wanneer de oude verpakkingen uit voorraad zijn.

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.