BP en Castrol verlengen samenwerking met Renault Formule 1 team met minstens 5 jaar

BP, het moederbedrijf van Castrol, en de Renault Group hebben vandaag de verlenging en uitbreiding van hun samenwerking bekendgemaakt. Deze samenwerking houdt in dat Castrol het Renault Sport Formula One Team gedurende ten minste de komende vijf jaar zal blijven ondersteunen.

BP en Castrol zijn sinds 2017 de officiële brandstof- en smeermiddelenleveranciers voor het Renault Sport Formule 1-team. Castrol levert ook smeermiddelen aan het technische centrum van Renault Sport Racing in Enstone en aan de racemotorenafdeling in Viry-Châtillon.

Lees hier waarom een technisch partnership met een F1 team zo belangrijk is voor Castrol
Bekijk hier het Castrol assortiment voor Renault personenwagens

Renault Group en BP Castrol versterken hun strategische alliantie

Voortbouwend op hun eerste seizoen samen, gaan BP, Castrol en de Renault-Nissan-Mitsubishi groep ook naast de racebaan verder samenwerken, met name in de ontwikkeling van geavanceerde mobiliteitsoplossingen en nieuwe technologieën.

Tufan Erginbilgic, CEO BP Downstream, zei: “We kijken uit naar onze voortdurende relatie in de Formule 1 en naar een bredere wereldwijde samenwerking met de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, inclusief de verdere gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde mobiliteitsoplossingen en nieuwe technologieën. Het automotive landschap verandert sneller dan ooit tevoren en BP / Castrol streeft ernaar een leider te blijven in de ontwikkeling en marketing van brandstoffen en smeermiddelen. Deze samenwerking stelt ons in staat om de uitstekende vaardigheden en kennis van beide organisaties te combineren om de uitdagingen aan te gaan en de kansen van deze snel evoluerende markt te verkennen.

Jérôme Stoll, President van Renault Sport Racing, zei: “We zijn enorm trots om deze aanzienlijke versterking van onze relatie met BP Castrol aan te kondigen nadat we in 2017 een sterke en stabiele basis hebben gelegd. BP en Castrol zijn toonaangevend gebleken hun respectievelijke vakgebieden (brandstoffen en smeermiddelen) en een partnerschap van deze omvang, breedte en duur benadrukt de intenties en doelen van beide partijen.

Castrol Authorized Distributor

Van Kessel Olie is de Castrol Authorized Distributor voor Zuid-Nederland. Wilt u meer weten over Castrol smeermiddelen voor Renault, Nissan of Mitsubishi? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers.