4 redenen waarom onze tankwagens op HVO diesel rijden

Wie Van Kessel volgt, weet dat we zeer actief zijn in de energietransitie en de verduurzaming van onze brandstoffen en tankstations. Dat brengen we zelf ook graag in de praktijk. Zo rijden onze eigen tankwagens allemaal op HVO20, een schoon en duurzaam alternatief voor reguliere diesel. Wij tanken HVO20 bij de Greenpoint stations in Milheeze, Asten, Veghel en Haps. Wij leggen u graag uit waarom we dat doen.

1. Duurzamer werken met dieselwagens

HVO is de meest duurzame brandstof van dit moment. Het is een fossielvrije diesel die wordt geproduceerd uit afgewerkte plantaardige oliën en restafval. Door een aandeel HVO aan de reguliere diesel toe te voegen, maken we een grote stap vooruit op gebied van duurzaamheid. Zo reduceren we met HVO20 al zo’n 18% CO2 (Well-to-Wheel). Dat is goed voor zo’n 265 ton minder CO2-uitstoot per jaar! Een andere reden is dat we met HVO20 ook minder fijnstof, stikstof en roet uitstoten. En niet te vergeten: we gebruiken aanzienlijk minder fossiele aardolie.

2. Geschikt voor huidige wagenpark

Overstappen naar HVO20 was super eenvoudig. Onze vrachtwagens hadden geen technische aanpassingen nodig om er gebruik van te kunnen maken. Omdat HVO20 voldoet aan de NEN-EN590 normering voor dieselbrandstof, kan en mag het in alle bestaande dieselvoertuigen worden getankt.

3. Probleemloos de winter door

Ook de technische voordelen hebben ons bewogen om over te stappen op HVO. Zo is deze duurzame brandstof minder vatbaar voor bacterieproblemen en veroudering dan reguliere diesel. Daarnaast bevat het geen FAME componenten. Tot slot hebben we ons laten verleiden door de zeer goede wintereigenschappen van HVO: de kans op bevroren diesel tijdens de winterdagen is namelijk nihil.

4. Steeds meer tankstations met HVO

Bij steeds meer tankstations kan je tegenwoordig terecht voor HVO diesel. Zo tanken wij HVO20 bij onze Greenpoint stations in Milheeze, Asten, Veghel en Haps. En met de Van Kessel tankpas kan je bij nog eens zo’n 40 HVO stations van derden terecht. Heeft u een thuistankinstallatie? Wij kunnen ook HVO diesel op uw bedrijf of werklocatie leveren. Neem gerust contact op voor advies of een offerte.

Alle voordelen van HVO20 op een rijtje:

  • 18% CO2-reductie (Well-to-Wheel)
  • Lagere uitstoot van o.a. fijnstof, NOx en zwaveloxiden
  • Minder kans op bacterieproblemen
  • Afname van wateremulsievorming en veroudering
  • Bevat geen FAME bio componenten
  • Zeer goede wintereigenschappen
  • Voldoet aan de EN590 norm voor diesel

Ook HVO rijden?

Wilt u ook overstappen op HVO? Tank dan voortaan bij onze Greenpoint tankstations. Wij kunnen ook HVO in de tankinstallatie op uw bedrijf leveren. Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op