Voorkom dieselproblemen met deze wintertips

TRAXX diesel heeft een aantal praktische wintertips verzameld om bevriezing van de diesel te voorkomen. Tijdens de afgelopen winter kampten vele bedrijven in heel Nederland met bevroren diesel. Daarom heeft TRAXX een aantal preventieve maatregelen verzameld die bedrijven gemakkelijk en goedkoop zelf kunnen toepassen.

Van november tot en met februari wordt in heel Nederland de zgn. winterdiesel geleverd. Helaas bleek dat afgelopen winter niet altijd voldoende. Toen het kwik in februari enkele nachten rond -20ºC bleef hangen, hadden met name machines en tanks die regelmatig ’s nachts buiten staan te kampen met bevroren brandstofleidingen en filters.” aldus Bart De Keuster, Product Adviseur bij TRAXX. “Daarom hebben wij een aantal praktische tips verzameld waarmee bedrijven de kans dat deze problemen zich herhalen in ieder geval kunnen verkleinen.”

Allereerst is het belangrijk om brandstofleidingen en filters tegen de kou te beschermen, bv. met isolerende doeken of door machines ’s nachts in een loods of ergens uit de wind te stallen. Een harde, koude wind kan plaatselijk de temperatuur met wel 5ºC verlagen. Verder is het belangrijk om ook in de winter tanks regelmatig op water te controleren. Water bevriest namelijk veel sneller dan diesel.

Het bijmengen van petroleum of benzine bij de diesel raadt De Keuster ten zeerste af. “Als je 10% petroleum bijmengt, dan zal de vorstbeveiliging van de diesel slechts minimaal verbeteren. Bovendien zal de smerende werking van de diesel verminderen. De kans is groot dat dit tot slijtage aan de brandstofpomp zal leiden.

De Keuster benadrukt dat ook deze tips geen garanties bieden: “De winterbeveiliging van de dieselbrandstof blijft de voornaamste én gevoeligste factor. Maar in bepaalde situaties kunnen deze tips wel problemen helpen voorkomen of verkleinen.

Alle tips kunt u gratis downloaden op www.traxx-diesel.nl/downloads

TRAXX diesel is een verbeterde dieselkwaliteit voor bedrijven met een eigen machine- of wagenpark. De belangrijkste eigenschappen van deze brandstof zijn een lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot als gevolg van een efficiëntere verbranding, en een preventieve bescherming tegen bacteriegroei in de dieseltank(s). Van Kessel Olie is officieel leverancier van TRAXX diesel in Zuid-Oost Nederland.