Video: Hoe ontstaat bacteriegroei in diesel? (En hoe gaat TRAXX Diesel dit tegen)

Dieselbrandstof is veel gevoeliger voor bacterievorming dan de oude gasolie van vroeger. De gevolgen zijn vaak niet mis: brandstoffilters slaan dicht, de brandstoftank(s) moet worden gereinigd en stilstand van uw wagen- of machinepark. In extreme gevallen kunnen zelfs de kleppen en injectoren van dieselmotoren schade oplopen. Hoe ontstaat deze bacteriegroei nu precies in de diesel? Je ziet het in deze video:

TRAXX: Beproefde bescherming tegen bacterieproblemen

Brandstoffilters vervangen, tanks reinigen, stilstand van uw machines, motorschade… de gevolgen van bacterieproblemen kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Om deze onnodige kosten te voorkomen, bevatten TRAXX brandstoffen een unieke bacteriebestrijder. Deze voorkomt dat bacteriën groeien en vervolgens slijmslierten produceren. Deze preventieve werking is getest en goedgekeurd in de ASTM E1259-10 test, een internationale testmethode om bacteriegroei in diesel te meten.

Bovendien is de TRAXX bacteriebestrijder bestand tegen de hoge temperaturen van b.v. een dieseltank die in de zon staat of van warme retourdiesel die vanuit het commonrail systeem terug naar de brandstoftank wordt gevoerd. TRAXX blijft ook bij temperaturen tot 150ºC zijn werking behouden. Zo wordt uw brandstof in alle omstandigheden continu beschermd tegen dure en ongewenste bacterieproblemen.

Eigenschappen van de TRAXX bacteriebestrijder:

• Beschermt tegen alle soorten bacteriën, schimmels en gisten
• Geslaagd voor de ASTM E1259-10 bacterietest
• Continue bescherming: elke liter TRAXX bevat enkele druppels bacteriebestrijder
• Voorkomt dat bacteriën resistent worden
• Behoud zijn werking tot >150ºC (bv. bij warme retourbrandstof)
• Zeer goede praktijk track record in het voorkomen van bacterieproblemen

Download ook de infographic “Hoe ontstaat bacteriegroei in diesel”

Meer weten over de bacteriebestrijder van TRAXX? Neem dan contact met ons op.