Vacature Teamleider Verkoop Binnendienst

Voor de uitbreiding van ons verkoopteam zijn we op zoek naar een kandidaat voor de functie van Teamleider Verkoop Binnendienst.

Functieomschrijving

Als rechterhand van onze verkoopmanager vervul je een cruciale rol in het verkoopproces van order intake tot realisatie door onze logistieke afdeling. Je bent verantwoordelijk voor de processen van de front- en backoffice en zorgt ervoor dat die optimaal verlopen. Je zorgt daarnaast voor goede samenwerking met alle andere relevante afdelingen.

Je bent klantgericht en bewaakt de effectiviteit van jouw processen, zonder de efficiëntie uit het oog te verliezen. Je analyseert knelpunten, lost ze op en zorgt voor structurele borging. Je houding is positief kritisch en je geeft tegengas als dat nodig is. Je denkt in termen van verbeteringen en oplossingen.

Je vervult een belangrijke rol binnen de commerciële afdeling om de processen en systemen efficiënter in te richten en de onderlinge samenwerking en informatieoverdracht te verbeteren. Je zorgt er voor dat verbeteringen worden doorgevoerd en je zorgt voor nieuwe (werk)instructies zodat mensen hun werk goed kunnen blijven uitvoeren.

Kortom, je staat stevig in je schoenen, ook als het hectisch wordt. Je springt bij als het nodig is. Je geeft leiding aan medewerkers van verschillende afdelingen. Je bent duidelijk in je communicatie, directief waar nodig en vindt het leuk om mensen te coachen in hun werk. Je spreekt mensen aan op de kwaliteit van werk en op gedrag. Je staat voor je medewerkers, draagt bij aan hun ontwikkeling en creëert een veilige en goede werksfeer.

Functie- en ervaringseisen

 • Je beschikt over HBO werk en denkniveau, aantoonbaar door opleiding of relevante ervaring
 • Je beschikt over leidinggevende ervaring in (een) vergelijkbare functie(s)
 • Je beschikt over aantoonbare vaardigheid in het analyseren, vormgeven en inregelen van processen
 • Je beschikt over gedegen kennis van (administratieve) verkoopprocessen
 • Je vertaalt bedrijfsbrede-KPI’s in voor jouw afdeling relevante stuurparameters. Je monitort, analyseert en stuurt bij, zodanig dat de vastgestelde doelstellingen worden gerealiseerd.
 • Je stelt rapportages op en levert informatie en kerngegevens aan voor (management) rapportages.
 • Je bent oplossingsgericht, initiatiefrijk en zelfsturend
 • Je bent klantgericht
 • Je hebt een stevige uitstraling, je bent een serieus gesprekspartner voor management en directie
 • Je bent communicatief vaardig, sterk in woord en geschrift, en aantoonbaar in staat mensen mee te krijgen
 • Je beschikt over ruime ervaring in het werken met ERP / CRM systemen
 • Je beschikt over uitgebreide kennis van Excel
 • Je houdt van een uitdaging en beschikt over een grote dosis doorzettingsvermogen

Over ons

Van Kessel is een Brabants familiebedrijf met ca. 100 werknemers, actief in de verkoop van (duurzame) brandstoffen, smeermiddelen en energie. Vanuit ons hoofdkantoor in Milheeze (gem. Gemert-Bakel) leveren wij producten aan B2B klanten in transport, grondverzet, agri, industrie, autogarages en tankstations. Kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid zijn de kernwaarden van onze organisatie.

Solliciteren

Lijkt deze vacature jou op het lijf geschreven? Stuur dan een reactie met jouw motivatie waarom deze uitdaging bij jou past, en jouw cv, naar:

Van Kessel Olie B.V.
T.a.v. personeelszaken
Milheesestraat 19
5763 AD Milheeze
personeelszaken@vankesselolie.nl