TRAXX viert 10 jaar verbeterde dieselkwaliteit

Het Nederlandse dieselmerk TRAXX viert deze maand haar 10 jarig bestaan. TRAXX werd in 2003 geïntroduceerd als alternatief voor de hoogzwavelige rode gasolie die toen volop in de landbouw, grondverzet en bouw werd gebruikt. 10 jaar later is TRAXX Diesel één van de belangrijkste brandstofleveranciers in de zgn. thuistankmarkt met een marktaandeel van 8%.

TRAXX verscheen in 2003 op de markt toen duidelijk werd dat de destijds alom gebruikte rode gasolie niet voldeed aan de eisen van de eerste commonrail motoren die toen op de markt kwamen. Bart De Keuster, Product Adviseur van TRAXX, vertelt: “Met name de smerende werking en het lage cetaangetal van de rode gasolie baarden toen iedereen zorgen. Dat was voor ons reden om een nieuwe dieselkwaliteit met verbeterde eigenschappen op de markt te brengen. Nadat het ontwikkelingswerk afgerond was, vonden we dat deze diesel wel een eigen naam verdiende. Zo werd TRAXX geboren.

Inspelen op trends
In die 10 jaar heeft het dieselmerk de wereld om zich heen grondig zien veranderen. “TRAXX heeft steeds zoveel mogelijk op die veranderingen ingehaakt. Omdat wij ons uitsluitend richten op de thuistankmarkt, zagen we heel snel het risico van bacteriegroei in de diesel in. De preventieve bacteriebestrijder in onze diesel bleek hiervoor een schot in de roos.” Een ander voorbeeld volgens De Keuster is de trend naar duurzame oplossingen: “Steeds meer ondernemers staan onder druk om hun CO2-footprint te verkleinen. Daarom zijn de 4 grootste TRAXX leveranciers in 2011 samen met 26 transportklanten aan de slag gegaan om de Lean & Green Award te behalen.

De toekomst
Ruim 10.000 klanten later heeft TRAXX nog steeds volop plannen. “Wij werken niet alleen hard aan de verdere ontwikkeling van onze diesel, maar ook aan aanverwante zaken zoals bijvoorbeeld brandstofkosten- & risicobeheersing en brandstofdiefstalpreventie. Wij willen TRAXX blijven doorontwikkelen als dé brandstofleverancier voor de thuistankmarkt.” aldus De Keuster.

10 belangrijke mijlpalen
2003:     Marktintroductie van TRAXX rode gasolie
2005:     TRAXX wordt geüpgrade conform het World-Wide Fuel Charter (= brandstofeisen van motorenfabrikanten)
2006:     TRAXX voldoet als eerste breed verkrijgbare rode diesel volledig aan de EN590 norm
2007:     Introductie van het TRAXX Opslag Systeem, een turnkey dieseltankconcept inclusief alle wettelijke voorzieningen en certificeringen
2007:     TRAXX leveranciers investeren in elektronische injectieapparatuur op alle tankwagens voor een constante en gegarandeerde brandstofkwaliteit
2009:     Introductie van een ‘blanke’ TRAXX Diesel variant voor transportbedrijven
2010:     Ontwikkeling van de 3de generatie TRAXX Diesel
2011:     De 4 grootste TRAXX leveranciers behalen de Lean & Green Award voor 20% CO2-reductie tijdens brandstofleveranties
2012:     TRAXX verwelkomt de 10.000ste gebruiker!
2013:     Introductie van de TRAXX smeermiddelenlijn

Van Kessel Olie is reeds 10 jaar leverancier van TRAXX Diesel. Meer weten over deze unieke diesel? Kijk dan hier of neem direct contact op met onze medewerkers.

TRAXX_Diesel_rendement