TRAXX introduceert vernieuwde dieselkwaliteit

Van Kessel Olie is begonnen met het uitleveren van de vernieuwde TRAXX diesel aan transport-, loonwerk-, bouw- en infrabedrijven, containerterminals en landbouwers. De belangrijkste eigenschappen van deze verbeterde dieselkwaliteit zijn een krachtigere reinigende werking, een hoger cetaangetal en een preventieve bescherming tegen bacteriegroei in de dieseltank(s).

TRAXX diesel grijpt in op 2 cruciale aspecten van dieselmotoren, namelijk de brandstofinspuiting en het verbrandingstijdstip. Enerzijds wordt constant roet in en op injectoren verwijderd, anderzijds zorgt het extra hoge cetaangetal van 55 voor een snellere en volledigere verbranding. Volgens de testresultaten van TRAXX levert dit een structurele brandstofbesparing van 4% op.

Hierdoor vermindert TRAXX diesel ook de uitstoot van CO2 en fijn stof van motoren. Verschillende bedrijven zetten TRAXX diesel reeds in bij duurzame programma’s zoals Lean & Green en de CO2-Prestatieladder.

Daarnaast voorkomt TRAXX diesel ook bacteriegroei in tankinstallaties en in de dieseltanks van vrachtwagens en machines. Door haar unieke samenstelling biedt TRAXX diesel een permanente bescherming tegen bacterieproblemen en worden verstopte brandstoffilters voorkomen.

TRAXX diesel is een verbeterde dieselkwaliteit die speciaal ontwikkeld werd voor bedrijven met een eigen wagen- en machinepark. Wilt u graag meer weten over de voordelen van TRAXX diesel, neem dan vrijblijvend contact op met onze medewerkers of kijk op www.traxx-diesel.nl