Rabobank: “LNG: dé transitiebrandstof op weg naar een duurzame toekomst”

Rabobank Cijfers & Trends heeft een thema-update gepubliceerd over de perspectieven van LNG als transportbrandstof. Rabobank stelt dat Liquid Natural Gas (LNG) booming is. Steeds vaker vindt deze energiedrager ook zijn weg in de transportsector. Zowel regelgeving als verladers verhogen de druk op transporteurs om te verduurzamen en LNG vergroot de mogelijkheden om aardgas, de schoonste fossiele brandstof, in te zetten in de transportsector.

Rabobank_thema-update_LNG

Rabobank ziet LNG als een brandstof met een groot potentieel, die een belangrijke schakel kan zijn in de verduurzaming van de transportsector. In deze thema-update gaat Rabobank in op de voor- en nadelen, mogelijkheden en beperkingen van LNG als brandstof voor goederenvervoer over de weg en de scheepvaart.

Volgende zaken komen o.a. aan bod: wat is LNG, de rol van LNG als transportbrandstof, verladers eisen meer dan Euro 6, milieuvoordelen van LNG en investering business case van een vrachtwagen.

U kunt de volledige Rabobank thema-update LNG hier downloaden.

Meer weten over LNG?
Van Kessel Olie is een samenwerking aangegaan met de van Peperstraten Group uit Oude-Tonge voor de realisatie en exploitatie van een nieuw tankconcept voor duurzame brandstoffen genaamd Greenpoint Fuels. Op logistieke knooppunten door heel Nederland gaan beide partijen tankstations ontwikkelen waar – naast fossiele brandstoffen – LNG, CNG en/of waterstof worden aangeboden. Binnenkort wordt de eerste Greenpoint locatie in Veghel feestelijk geopend.

Wilt u graag meer weten over rijden op of het tanken van LNG? Neem dan contact op met:

Peter Versweyveld
Key account manager Greenpoint Fuels
Telefoon: 06-52 09 71 02
Email: p.versweyveld@greenpointfuels.nl
Website: www.greenpointfuels.nl 

Iveco_Stralis_EuroVI_LNG