Over Van Kessel

Bedrijfsprofiel

Van Kessel is een zelfstandige handelsonderneming in brandstoffen, smeermiddelen en tankpassen. Met 98 medewerkers, een wagenpark van 26 tankwagens, 32 tankstations in eigen beheer en officiële samenwerkingsverbanden met BP, Castrol, TRAXX, Argos, Total, Mobil en Quaker is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de oliemarkt in Zuid- en West-Nederland.

Vanuit ons hoofdkantoor te Milheeze (Oost-Brabant) leveren wij een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten en diensten aan zakelijke relaties in de sectoren agri & loonwerk, landbouwmechanisatie, (inter-)nationaal transport, bouw & infra, industrie, garagebedrijven en tankstations.

Een greep uit ons aanbod:

  • Brandstoffen die zuinig zijn en CO2 reduceren
  • Distributie van Castrol, Argos, Total en Mobil smeermiddelen
  • Lokale en (inter-)nationale tankpassen, inclusief tankadvies op maat van uw bedrijf
  • Exploitatie van 32 tankstations in Brabant en Zuid-Gelderland
  • AdBlue leveranties – van jerrycans tot bulk
  • Mede-initiator van Greenpoint, een tankconcept voor duurzame brandstoffen
  • Complete KIWA-gecertificeerde tankinstallaties en opslagtanks
  • Smeerolietanks en smeerequipment
  • Smeeradvies voor uw wagenpark en professionele olie-analyse services

Familiebedrijf met blik op de toekomst

Opgericht in 1921, heeft Van Kessel reeds een lange en kleurrijke geschiedenis achter de rug. In de jaren ’20 startte Jan van Kessel met het lokaal distribueren van lampolie en kolen. Jan van Kessel (2de generatie) bouwde in de jaren ’60 het bedrijf van zijn vader verder uit door huisbrandolie te leveren aan de vele varkensboeren in de streek. Vanaf 1988 groeide dit Brabantse familiebedrijf met Joan van Kessel (3de generatie) aan het roer verder door tot een belangrijke speler in de diesel-, smeermiddelen- en tankstationsector in Zuid- en West-Nederland. En onze blik blijft strak op de toekomst gericht, met investeringen in tankstations met duurzame brandstoffen (Greenpoint) én met Stan van Kessel (4de generatie) die reeds volop meedraait in het bedrijf.

Officieel partner van olieproducenten

Strengere oliespecificaties, longlife-intervallen, technisch advies, opslag & milieu, … professioneel onderhoud van uw wagen- of machinepark is tegenwoordig meer dan zomaar een flesje olie met de juiste viscositeit uitzoeken. Daarom heeft Van Kessel gekozen voor nauwe samenwerkingsverbanden met toonaangevende smeermiddelfabrikanten zoals Castrol, BP, Argos, Total, Mobil en Quaker, zodat de productkwaliteit en technische ondersteuning ten allen tijde gewaarborgd blijft. Zo zijn wij bijvoorbeeld door Castrol aangesteld als de Castrol Autorized Distributor voor Zuid-Nederland.

Meedenken en meegroeien met uw bedrijf

Onze missie is om een brandstoffen, smeermiddelen en/of tankpassen leverancier te zijn die meedenkt en meegroeit met uw bedrijf. Door een correcte service, kwaliteitsproducten en marktconforme prijsstelling willen wij graag écht iets bijdragen aan uw bedrijfsvoering, met name op het gebied van kostenbesparing, zekerheid en duurzaamheid.