Nieuwe Toyota motorolie-aanbeveling beperkt oliesoorten in de werkplaats

Toyota heeft de motorolie-aanbevelingen voor haar dieselmotoren aangepast. In eerste instantie werd bij de Toyota Verso 1.6 D-4D-F (bouwjaar 2014-) het ACEA C2 voorschrift gehanteerd in lijn met de aanbeveling voor de andere benzine- en dieselmotoren bij Toyota. Dit is echter inmiddels aangepast naar ACEA C3 en bij de nieuwe Avensis 1.6 D-4D-F en 2.0 D-4D-F (bouwjaar 2015-) wordt nu logischerwijs eveneens C3 voorgeschreven.

Alle Toyota modellen onderhouden met slechts 1 motorolie
Aangezien een motorolie met (alleen) ACEA C3 aan alle technische vereisten voldoet van ACEA C2, behalve aan de brandstofbesparing van minimaal 2,5%, is het mogelijk om de nu in gebruik zijnde C2 motorolie om te zetten naar een C3 motorolie.

Van Kessel Olie heeft verschillende motoroliën in haar assortiment die reeds over de C2/C3 specificaties beschikken, namelijk:

Castrol:  Edge 5W-30 C3 en Edge 5W-30 LL
Argos:  Supreme LS 5W-30 C3 en Supreme LL 5W-30

Met één van deze producten kunt u alle Toyota motoren smeren, bespaart u op extra opslag van een 2de oliesoort en voorkomt u kostbare vergissingen.

Meer weten over smeermiddelen voor Toyota personenwagens?
Neem dan contact op met onze medewerkers op 0492-34 12 21 ofverkoop@vankesselolie.nl. Zij adviseren u graag vrijblijvend over het beste en meest voordelige product voor uw specifieke situatie!

(noot: de nieuwe Avensis is helaas nog niet te zien in de Argos en Castrol oliezoekmachines. Bij twijfel of vragen, neem dan contact op met ons)

toyota_motorolie_aanbeveling_2