Nieuw: Castrol Vecton E6/E9 low-SAPS motoroliën voor Euro VI motoren

Het Castrol Vecton productaanbod is uitgebreid met 2 nieuwe geavanceerde motoroliën met laag SAPS-gehalte. Deze nieuwe producten, genaamd Castrol Vecton Long Drain 10W-30 E6/E9 en 10W-40 E6/E9, zijn volledig goedgekeurd door fabrikanten (OEM’s) voor gebruik in Euro VI trucks en de nieuwste landbouw- en grondverzetmachines.

Wat is Euro VI?
Euro VI zijn de uitlaatgas emissienormen voor zware trucks in Europa. Alle trucks die sinds eind 2013 worden verkocht moeten hieraan voldoen. Om de uitstoot van stikstofoxide, koolmonoxide en fijne stofdeeltjes voldoende terug te dringen, maken alle truckfabrikanten gebruik van zgn. nabehandelingssystemen. Deze systemen zijn echter zeer fijngevoelig en kunnen beschadigd worden als een foutief smeermiddel wordt gebruikt. Een smeermiddel met laag SAPS-gehalte is absoluut noodzakelijk voor de levensduur van deze nabehandelingssystemen.

Low-SAPS olie voor verlengde intervallen
De nieuwe Castrol Vecton Long Drain E6/E9 oliën zijn speciaal ontwikkeld voor Euro VI dieselmotoren en de nieuwste landbouw- en grondverzetmachines met dergelijke fijngevoelige nabehandelingssystemen. Deze “Low-SAPS” motoroliën beschikken over de unieke System 5 Technology van Castrol en presteren hierdoor tot 40% beter dan de API- en ACEA-olievoorschriften. Bovendien zijn deze motoroliën geschikt voor verlengde olieverversingsintervallen tot wel 100.000 km (dit is uiteraard afhankelijk van merk en type voertuig. Raadpleeg steeds uw dealer voor de correcte toegestane intervallen).

Castrol_Vecton_van_kessel_olie

Welke problemen helpt Castrol Vecton voorkomen?
De 2 belangrijkste nabehandelingssystemen in trucks zijn het EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie) en het DPF-systeem (dieselroetfilter).

Het EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie) verlaagt de verbrandingstemperatuur om de NOx uitstoot te verminderen. Nadeel is echter dat hierdoor de uitstoot van roet en andere verontreinigingen kan toenemen. Castrol Vecton met System 5 Technology is speciaal geformuleerd om deze schadelijke verontreinigingen tegen te gaan, om de motorprestaties te maximaliseren en om motorschade te voorkomen.

Het DPF-systeem bestaat uit een roetfilter dat roetdeeltjes uit de uitlaatgassen opvangt. Bij gebruik van de verkeerde motorolie kan dit filter echter verstopt raken met SAPS bestanddelen (zwavel, as, fosfor en sulfur) uit de motorolie. Castrol Vecton met System 5 Technology is een speciale “Low SAPS” olie met minimale SAPS bestanddelen om DPF-verstoppingen te voorkomen en hiermee voldoet aan de motorolie eisen van motorenfabrikanten.

Meer weten over Castrol Euro VI oliën?
Met Castrol Vecton Long Drain 10W-30 E6/E9 en 10W40 E6/E9 beschikt u over hoogwaardige Low-SAPS oliën die bovendien breed inzetbaar zijn in de meeste Euro IV truckmotoren en de nieuwste landbouw- en grondverzetmachines. Meer weten of bestelling plaatsen? Neem dan contact op met onze technische adviseurs op het telefoonnummer 0492-34 12 21 of via verkoop@vankesselolie.nl.

Castrol_BP_vaten